RECENZIJA: Lenny Kravitz, "Strut”

© f64

Pašlaik ir pēdējais brīdis izvērtēt, vai vēlaties dzirdēt „dzīvajā” amerikāņu zvaigzni un vairāku “Grammy” balvu laureātu Leniju Kravicu – otrdien, 28. oktobrī, viņš uzstāsies Tallinas “Saku” arēnā, bet 30. oktobrī ducinās Viļņas „Siemens” hallē.

Latvju zemei viņš šoreiz metīs līkumu, taču nav iemesla īpaši apvainoties, jo kādas pāris reizes pie mums viņš ir pabijis. Pašlaik mūziķis devies koncerttūrē, popularizējot savu jaunāko, pēc skaita desmito, studijas albumu - “Strut”. Kā intervijās atzīmē pats Kravics, šis albums ir īstens žanra ieraksts, izteikti ritmisks, kurā viņš vēlējies atrast ideālo rokenrola skaņu. Latvju radiostacijās ilgstoši skan dziesma „The Chamber”, taču tā ir kā vidējais rādītājs un absolūti neraksturo šajā ripulī iekļauto skaņu materiālu. Rietumos šo garadarbu uztvēruši visai rezervēti: Amerikā tas ir Top 20, Britu salās – arī gandrīz, kas priekš Kravica ir ne īsti labi, ne īsti slikti. Jāatgādina, ka vairāk nekā 25 gadus ilgās karjeras laikā Lenijs Kravics ir radījis neskaitāmus hitus („It Ain’t Over ‘til It’s Over”, „Rock And Roll Is Dead”, „I Belong To You”, „Fly Away”, „American Woman”, „Again”, „Where Are We Runnin’?”, „Lady” u.c.) un pārdevis ap 40 miljoniem savu albumu kopiju, viņš ir četrkārtējs prestižās “Grammy” balvas ieguvējs, turklāt četrus gadus pēc kārtas šo apbalvojumu saņēmis kā “Labākais rokmūzikas izpildītājs”.

PAR. Kā jau katrā Kravica albumā, arī šajā var atrast kādu pērli – šoreiz tās ir agrīno „Faith No More” stilā ieturētā „Strut”, kā arī jestrā „I’m A Believer”. Eleganti un viegli, Kravics piedāvā gan glītu ģitārfanku, gan spriganu rokenrolu, gan lēnīgas rokbalādes.

PRET. Nekā īpaša jau te nav – parasts ierindas albums. Taču pati tracinošākā ir Kravica piekoptā atkārtošanās dziesmu piedziedājumos. Slinkums skaitīt, cik reižu viņš dziesmā „Happy Birthday” dzied minētos vārdus, bet dziesmā „Ooo Baby Baby” gaudotos „ū, beibī, beibī” laikam nemaz nav iespējams saskaitīt. Viņš pats to nemana?

Sandris Vanzovičs

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Latvijā

Lai uzlabotu drošību lidmašīnās un nedisciplinētus pasažierus par veiktajiem pārkāpumiem gaisa kuģī varētu saukt pie atbildības, neatkarīgi no valsts jurisdikcijas, Saeima ceturtdien, 3.oktobrī, konceptuāli atbalstīja likumprojektu, ar kuru paredzēts ratificēt protokolu par grozījumiem Konvencijā par noziegumiem un dažām citām nelikumīgām darbībām, kas izdarītas gaisa kuģos.

Svarīgākais