ASTROLOĢIJA: Katram horoskopam piemērota ēdien­kar­te un di­ēta

© publicitātes

Mū­su ie­ra­du­mi, dzī­ves stils un as­tro­lo­ģis­kās īpa­šī­bas lie­lā mē­rā no­sa­ka arī ie­tei­ca­mo ēdien­kar­ti.

Cil­vē­kiem, ku­ru ho­ro­sko­pā do­mi­nē Ze­mes sti­hi­ja, ar­vien pa­tīk la­bi pa­ēst, tā­pēc Vēr­sim, Jau­na­vai un Me­žā­zim bū­tu īpa­ši jā­pa­do­mā par di­ētas jau­tā­ju­miem. Tiem, ku­ru ho­ro­sko­pā val­da Gai­sa sti­hi­ja, jā­uz­trau­cas maz­liet ma­zāk, jo Dvī­ņiem, Sva­riem un Ūdens­vī­ram pa­tīk daudz kus­tē­ties un stai­gāt. Uguns sti­hi­ju – Aunus, Lau­vas un Strēl­nie­kus – arī vi­li­na spor­tis­kas ak­ti­vi­tā­tes, sa­vu­kārt Ūdens sti­hi­jas pār­stāv­jus Vē­žus, Skor­pi­onus un Zi­vis bie­ži vien var sa­stapt rā­mi at­pū­ša­mies ūdens tu­vu­mā, bez di­na­mis­kām ak­ti­vi­tā­tēm.

Par mal­tī­tes iz­vē­li at­bil­sto­ši zo­di­aka zī­mēm kon­sul­tē­ja ser­ti­fi­cēts as­tro­logs Ver­ners Strau­pe.

Auns

Ve­se­lī­gi:

bie­tes, se­le­ri­jas, bur­kā­ni, spi­nā­ti, val­riek­sti.

Lai stip­ri­nā­tu ve­se­lī­bu, jā­at­tīs­ta pa­cie­tī­ba un mē­re­nī­ba. Jā­vai­rās no lie­ka ener­ģi­jas pa­tē­ri­ņa un al­ko­ho­la. Ne­pie­cie­ša­ma sta­bi­la di­ēta un mak­si­mā­li ak­tīvs dzī­ves­veids.

Cil­vē­kiem, kas dzi­mu­ši Auna ho­ro­sko­pa zī­mē, op­ti­mā­lo di­ētu vei­do pie­na pro­duk­ti, dār­ze­ņi, graud­au­gi, aug­ļi un riek­sti. Ga­ļa ēdien­kar­tē pa­rā­dās ne vai­rāk kā 2–5 rei­zes ne­dē­ļā. Ie­tei­ca­mas zi­vis, rū­guš­piens, skāb­pie­na pro­duk­ti, kas sa­tur aci­do­fi­lo nū­ji­ņu (jo­gurts, aci­do­fi­lais piens un pa­sta).

 

Re­cep­tes:

Bro­kas­tis:

* Iz­vā­rī­ta pus­mīk­sta ola, ga­ba­liņš grau­du mai­zes, vie­na glā­ze vāj­pie­na jo­gur­ta.

* 25 gra­mi ku­ku­rū­zas pār­slu ar pie­nu, viens ābols un ba­nāns.

Ot­rās bro­kas­tis un va­ka­ri­ņas:

* Di­vas šķē­les grau­du mai­zes, dār­ze­ņu sa­lā­ti, 50 gra­mi šķiņ­ķa vai vis­tas fi­le­jas, viens ābols.

* Šķī­vis dār­ze­ņu zu­pas, piln­grau­du mai­ze, dār­ze­ņu sa­lā­ti, 75 g tun­ča vai ci­tas ne­trek­nas zivs, viens ne­liels bum­bie­ris.

* 150 g gri­lē­tas zivs, 125 g kar­tu­pe­ļu ar mi­zu, dār­ze­ņu sa­lā­ti.

* 75 g lie­sas ga­ļas, vā­rīts bur­kāns vai zied­kā­pos­ti, dār­ze­ņu sa­lā­ti svai­gi spies­tā cit­ro­nu su­lā.

Pus­die­nas:

* Gri­lēts bif­šteks, grauz­dē­ti to­mā­ti krās­nī, di­vas ka­ro­tes ku­ku­rū­zas, dār­ze­ņu sa­lā­ti ar cit­ro­na su­lu.

 

Vēr­sis

Ve­se­lī­gi:

jū­ras vel­tes, ar­ti­šo­ki, svai­gi kā­pos­ti, bie­tes, ķir­bji.

Lai stip­ri­nā­tu ve­se­lī­bu, jā­at­tīs­ta op­ti­misms un elas­tī­ba. Jā­iz­vai­rās no stūr­gal­vī­bas un ļau­ša­nās sa­vām vā­jī­bām.

Vēr­ša ho­ro­sko­pa zī­mes pār­stāv­jiem ie­tei­ca­mi skāb­pie­na pro­duk­ti, kas uz­la­bo zar­nu trak­ta dar­bī­bu un uz­tur to kār­tī­bā. Ir jā­ie­vē­ro at­slo­dzes die­nas, di­ētas, jā­veic fi­zis­kie vin­gri­nā­ju­mi. Va­ja­dzī­ga sta­bi­la di­ēta un ak­tīvs dzī­ves­veids.

 

Re­cep­tes:

Bro­kas­tis:

* Kli­ju mai­zī­tes grauz­diņš, maz­liet mar­me­lā­des, viens ābols.

* Šķē­le gri­lē­ta be­ko­na, tvai­cē­ti to­mā­ti, di­vi grauz­di­ņi.

* 25 g ku­ku­rū­za pār­slu (bez cu­ku­ra) ar pie­nu, ne­liels ba­nāns.

Pus­die­nas:

* Ne­lie­la šķē­le me­lo­nes, 250 g vā­rī­tas vis­tas krū­ti­ņas, dār­ze­ņu sa­lā­ti ar cit­ro­nu su­lu, ne­daudz ce­pu­mu, šo­ko­lā­des.

* Dār­ze­ņu zu­pa, di­vas šķē­les mai­zes, 50 g vā­rī­tas lie­sas ga­ļas, ka­ro­te biez­pie­na, dār­ze­ņu sa­lā­ti ar olīv­eļ­ļu, ābols, ta­se sil­ta šo­ko­lā­des.

Va­ka­ri­ņas:

svai­gu dār­ze­ņu sa­lā­ti ar cit­ro­na su­lu, di­vām ēdam­ka­ro­tēm sie­ra un šķē­li apel­sī­na vai 50 g tī­ta­ra krū­ti­ņas, vai 50 g vā­rī­tas lie­sas zi­vis.

 

Dvī­ņi

Ve­se­lī­gi:

lie­sa ga­ļa, se­le­ri­jas, ku­ku­rū­za, ap­ri­ko­zes, riek­sti, siers. 

Lai stip­ri­nā­tu ve­se­lī­bu, jā­at­tīs­ta spē­ja sa­gla­bāt mie­ru, paš­dis­cip­lī­nu, uz­ma­nī­bas kon­cen­trē­ša­nu. Jā­vai­rās no ner­vu sprie­dzes, spē­ka un ener­ģi­jas iz­nie­ko­ša­nas.

Dvī­ņu zī­mē dzi­mu­ša­jiem mo­no­to­nas di­ētas ne­de­rēs. Vē­la­mi pie­na pro­duk­ti, bet ir jā­iz­vai­rās no mil­tu iz­strā­dā­ju­miem. Jā­lie­to mi­ne­rāl­ūdens, ne­sa­ldi­nā­tas tē­jas vai dār­ze­ņu bul­jons. Ie­tei­cams ēst se­šas rei­zes die­nā. Ja ir pro­blē­mas ar ve­se­lī­bu, pirms sākt di­ētu, vē­lams kon­sul­tē­ties ar die­to­lo­gu.

Re­cep­tes:

Sviest­mai­zes.

Di­vas šķē­les ru­dzu mai­zes:

* 25 g lie­sa sie­ra un cep­ti svai­gi to­mā­ti.

* 25 g pu­pi­ņu, kre­šu sa­lā­ti, vā­rī­tas olas vai di­ētisks ba­nā­nu jo­gurts.

* 75 g vā­rī­tas lie­sas ga­ļas vai 150 g lie­sas vā­rī­tas zivs ar vā­rī­tiem rī­siem, za­ļās pu­pi­ņas, kā­pos­ti un se­le­ri­jas.

Ap­mē­ram 200 g kar­tu­pe­ļu «mun­die­rī» un:

* trīs ēdam­ka­ro­tes sie­ra;

* di­vas ka­ro­tes vā­rī­tu pu­pi­ņu;

* jo­gurts un ga­ba­liņš sie­ra.

Aug­ļi:

* ābo­lu, apel­sī­nu vai ba­nā­nu sa­lā­ti ar ābo­lu;

* 25 g ne­sa­ldi­nā­tu ku­ku­rū­zas pār­slu ar bum­bie­ri;

* pus­e ne­lie­las me­lo­nes, 100 g svai­gu ave­ņu, da­ži bis­kvī­ta ce­pu­mi.

 

Vē­zis

Ve­se­lī­gi:

piens, kā­pos­ti, kre­šu sa­lā­ti, cit­ro­ni, ro­zī­nes, ru­dzu mai­ze.

Lai stip­ri­nā­tu ve­se­lī­bu, jā­at­tīs­ta paš­ap­zi­ņa un emo­ci­onā­lais līdz­svars. Jā­vai­rās no ga­ra­stā­vok­ļa mai­ņām, ag­re­si­jas un pār­ēša­nās. Vē­lams pa­lie­li­nāt kus­tī­bu ak­ti­vi­tā­ti.

Lē­nī­ga­jiem Vē­ža zī­mes pār­stāv­jiem ir ne­pie­cie­ša­ma sa­ba­lan­sē­ta di­ēta, kas ie­tver ga­ļu, pie­na pro­duk­tus, dār­ze­ņus, grau­du put­rai­mus, aug­ļus un za­ļu­mus. Vē­ža ēdien­kar­tē jā­ie­kļauj put­rai­mi un graud­zā­les (ne­at­tī­rī­tā vei­dā), kā arī dār­ze­ņi – gan svai­gi, gan sau­tē­ti, se­viš­ķi bie­tes, kā­ļi un bur­kā­ni, kas vei­ci­na kuņ­ģa un zar­nu trak­ta at­tī­rī­ša­nos. Jā­ēd aug­ļi, bet jā­iz­vai­rās no pro­duk­tiem, kas sa­tur daudz cu­ku­ra.

Re­cep­tes:

Bro­kas­tis:

* Di­vas mai­zes šķē­les ar kū­pi­nā­tu la­si pār­lej ar 25 g svai­gi spies­tas cit­ro­nu su­las.

* Me­lo­ne, za­ļais ābols, ba­nāns, ne­daudz sar­ka­no vīn­ogu un ta­se ne­sa­ldi­nā­tu ku­ku­rū­zas pār­slu.

Pus­die­nas:

* Pus­īte avo­ka­do, pār­sla­cī­ta ar cit­ro­na su­lu, 50 g vā­rī­tu gar­ne­ļu, dār­ze­ņu sa­lā­ti.

* 200 g vis­tas fi­le­jas ar mēr­ci (di­vas ēdam­ka­ro­tes jo­gur­ta ar ze­mu tau­ku sa­tu­ru, si­ne­pes, sau­sa ka­ri­ja mēr­ce, sar­kans to­māts, ba­zi­liks un sī­po­li).

Va­ka­ri­ņas:

*150 g vis­tas krū­ti­ņas, kas iz­vā­rī­ta sē­ņu bul­jo­nā, spar­ģe­ļu sa­lā­ti, apel­sīns un viens vā­rīts kar­tu­pe­lis «mun­die­rī».

* 150 g krab­ju ga­ļas ar dār­ze­ņu sa­lā­tiem, svai­gi spies­ta cit­ro­nu su­la.

Lau­va

Ve­se­lī­gi:

cit­rus­au­gi, jū­ras vel­tes, sa­lā­ti, mel­le­nes.

Lai stip­ri­nā­tu ve­se­lī­bu, jā­at­tīs­ta tak­ta iz­jū­ta un uz­ma­nī­ba. Jā­vai­rās no augst­prā­tī­bas, stei­gas un uz­bu­di­nā­ju­ma. Nav vē­lams ēst stre­sa stā­vok­lī. Ie­tei­ca­mi pro­duk­ti, kas pa­līdz at­jau­not spē­kus.

Lau­vas zī­mē dzi­mu­šie ie­cie­nī­ju­ši daudz­vei­dī­gu, bet vieg­li pār­strā­dā­ja­mu uz­tu­ru ar ne­lie­lu ne­pie­sā­ti­nā­to tauk­skāb­ju dau­dzu­mu (lin­eļ­ļa, rap­šu eļ­ļa).

Re­cep­tes:       

Bro­kas­tis:

* Ga­ba­liņš rupj­mai­zes, 12 g sie­ra, ba­nāns.

* Vie­na ta­se ka­ka­o, šķē­le mai­zes.

* Dār­ze­ņu sa­lā­ti ar olīv­eļ­ļu, ne­daudz sie­ra, šķē­le ana­na­sa.

* 125 g bal­to pu­pi­ņu, šķē­le mai­zes.

* 100 g lie­sas vā­rī­tas zivs, svai­gu to­mā­tu un sī­po­lu sa­lā­ti, pār­sla­cī­ti ar cit­ro­nu su­lu.

Va­ka­ri­ņas:

* 250 g vis­tas krū­ti­ņas, svai­gi to­mā­ti un bur­kā­ni, 75 g kar­tu­pe­ļu bie­ze­ņa, piens ar ze­mu tau­ku sa­tu­ru, dār­ze­ņu sa­lā­ti, 25 g sal­dē­ju­ma.

* 125 g lie­sas gri­lē­tas ga­ļas ar mēr­ci, tvai­cē­ti zied­kā­pos­ti, 250 g kar­tu­pe­ļu «mun­die­rī», ba­nāns un di­vas ēdam­ka­ro­tes sie­ra.

* Vis­tas krū­ti­ņa ar rī­siem, dār­ze­ņu sa­lā­ti.

* 250 g vā­rī­tas tī­ta­ra krū­ti­ņas, šķē­le me­lo­nes, svai­gu dār­ze­ņu sa­lā­ti, sal­dē­ju­ma bum­ba.

 

Jau­na­va

Ve­se­lī­gi:

pār­ti­ka, kas sa­tur ol­bal­tum­vie­las, auzas, ru­dzus, sa­lā­tus, man­de­les, ci­go­ri­ņus.

Lai stip­ri­nā­tu ve­se­lī­bu, jā­pa­pla­ši­na in­ter­ešu un re­dzes­loks. Jā­vai­rās no sī­ku­mai­nī­bas, pār­mē­rī­gas pie­vēr­ša­nās ni­an­sēm. Vē­la­mais ēša­nas re­žīms – sā­tī­gas bro­kas­tis un trīs vieg­lu uz­ko­du rei­zes.

Jau­na­vām gar­šo siers, sal­du­mi un ka­fi­ja. Ne­re­ti ša­jā zo­di­aka zī­mē dzi­mu­šie ie­vē­ro ve­ģe­tā­rie­šu di­ētu, to­mēr uz­tu­rā ir jā­būt arī skāb­pie­na pro­duk­tiem, kas nor­ma­li­zē­tu zar­nu trak­ta mik­ro­flo­ru. Uz­tu­rā jā­lie­to ke­fīrs, jo­gurts, mīk­stie sie­ri, vai­rāk dār­ze­ņu un aug­ļu sa­lā­tu, kas pa­līdz iz­va­dīt šlak­vie­las.

Re­cep­tes:

Bro­kas­tis:

* 35 g ku­ku­rū­zas pār­slu ar pie­nu, ba­nāns, šķē­le mai­zes ar ie­vā­rī­ju­mu, vāj­pie­na jo­gurts.

* Mai­ze un šķē­le lie­sa šķiņ­ķa, cep­ti to­mā­ti.

* Maz no­ga­ta­vo­ju­sies me­lo­ne, ru­dzu mai­ze, ne­daudz sie­ra, svai­gi to­mā­ti, ābo­li.

Īsas uz­ko­das die­nas lai­kā:

* Mel­nā mai­ze, svai­gu dār­ze­ņu sa­lā­ti ar olīv­eļ­ļu, siers, 35 g vā­rī­tas vis­tas krū­ti­ņas.

*150 g lie­sas vā­rī­tas zivs, sa­lā­ti, dār­ze­ņi, mai­ze un kli­jas.

Sva­ri

Ve­se­lī­gi:

brū­nie rī­si, zi­vis, olas, za­ļu­mi, vī­ģes, cit­rus­au­gi.

Lai stip­ri­nā­tu ve­se­lī­bu, jā­at­tīs­ta paš­pār­lie­ci­nā­tī­ba un spē­ja ska­tī­ties uz no­ti­ku­miem tā­diem, kā­di tie ir, ne­iz­vai­ro­ties no at­bil­dī­bas. Jā­at­tu­ras no smē­ķē­ša­nas, stip­ra­jiem al­ko­ho­lis­ka­jiem dzē­rie­niem, ne­iz­lē­mī­bas un skau­dī­bas.

Sva­riem ir ne­pie­cie­šams uz­turs, kas iz­va­da no or­ga­nis­ma sār­ņus un uz­tur skāb­ju un sār­mu līdz­sva­ru. Ir va­ja­dzī­gas re­gu­lā­ras fi­zis­kās ak­ti­vi­tā­tes. Lai sa­gla­bā­tu un at­jau­no­tu sa­vu fi­zis­ko for­mu vai ma­zi­nā­tu lie­kos ki­lo­gra­mus, Sva­riem jā­ap­mek­lē spor­ta no­dar­bī­bas vai jā­do­das il­gās pa­stai­gās. Efek­tī­vai no­tie­vē­ša­nai de­rēs jeb­ku­ra di­ēta ar ze­mu tau­ku un ogļ­hid­rā­tu sa­tu­ru ēdien­kar­tē.

Re­cep­tes:

Bro­kas­tis:

* Mai­zes šķē­lī­te, ba­nāns, pus­glā­ze da­bis­kās apel­sī­nu su­las.

* Di­ētisks aug­ļu jo­gurts, glā­ze ana­na­su su­las, vā­rī­ta ola.

Pus­die­nas:

* Mai­ze, apel­sīns, 50 g kū­pi­nā­ta la­ša ar cit­ro­nu su­lu, di­vas ēdam­ka­ro­tes cep­tu pu­pi­ņu, šķē­le lie­sa šķiņ­ķa.

* Di­vas šķē­les ru­dzu mai­zes, 125 g spa­ge­ti, sar­ka­nie to­mā­ti, svai­gu dār­ze­ņu sa­lā­ti, ba­nāns.

Va­ka­ri­ņas:

* Ga­bals sal­das me­lo­nes, ga­ba­liņš lie­sas ga­ļas, di­vi vā­rī­ti kar­tu­pe­ļi «mun­die­rī», šķē­le lie­sa sie­ra.

* 250 g vā­rī­tas vis­tas krū­ti­ņas, pu­pi­ņas, zied­kā­pos­ti un tvai­cē­ti bur­kā­ni, cepts ābols.

Skor­pi­ons

Ve­se­lī­gi:

spar­ģe­ļi, augu eļ­ļa, re­dī­si, plū­mes.

Lai stip­ri­nā­tu ve­se­lī­bu, jā­at­tīs­ta spē­ja pie­dot, spē­ja pie­lā­go­ties so­ci­āla­jiem ap­stāk­ļiem. Jā­vai­rās no aiz­do­mī­gu­ma, pri­vāt­īpa­šnie­cis­ku­ma, greiz­sir­dī­bas.

Ziv­ju un Skor­pi­ona zo­di­aka zī­mes pār­stāv­jiem pie­mīt pa­lē­ni­nā­ta spē­ja asi­mi­lēt ol­bal­tum­vie­las, tā­pēc vi­ņiem būt ie­tei­ca­ma ve­ģe­tā­rā di­ēta. Ēdien­kar­tē jā­ie­kļauj vieg­li pār­strā­dā­ja­mas dzīv­nie­ku valsts ol­bal­tum­vie­las, vis­tas, lie­sa tī­ta­ra un te­ļa ga­ļa, liel­lo­pu ak­nas. Jā­lie­to riek­sti, so­ja un graud­au­gi, ne­drīkst aiz­rau­ties ar sal­du­miem, al­ko­ho­lu un trek­nu ga­ļu. Ja ir pro­blē­mas ar ve­se­lī­bu, pirms sākt di­ētu, vē­lams kon­sul­tē­ties ar die­to­lo­gu.

Ie­tei­ca­mais di­ētas re­žīms:

Vē­lams ēst se­šas rei­zes die­nā, ie­vē­ro­jot stin­gru lai­ka in­ter­vā­lu.

8.00 Ku­ku­rū­zas pār­slas bez cu­ku­ra, glā­ze vāj­pie­na, bum­bie­ris.

10.00 Dār­ze­ņu zu­pa, mai­ze ar grau­diem, di­ētis­kais jo­gurts.

13.00 250 g vis­tas fi­le­jas, dār­ze­ņu sa­lā­ti ar olīv­eļ­ļu, za­ļais ābols.

16.30 Grauz­di­ņi, 12 g brin­zas sie­ra, ne­daudz vīn­ogu.

19.00 Kar­tu­pe­ļi ar mi­zu, dār­ze­ņu sa­lā­ti.

22.00 Kar­sta šo­ko­lā­de bez cu­ku­ra.

Strēl­nieks

Ve­se­lī­gi:

za­ļu­mi, bur­kā­ni, ak­nas, rī­si, pas­ti­na­ki.

Lai stip­ri­nā­tu ve­se­lī­bu, jā­strā­dā arī pie per­so­nī­bas īpa­šī­bām. Jā­at­tīs­ta tak­ta iz­jū­ta, paš­dis­cip­lī­na, ne­at­lai­dī­ba. Jā­vai­rās no ci­ga­re­šu dū­miem, stre­sa un ner­vu uz­bu­di­nā­ju­ma.

Strēl­nie­ka zī­mē dzi­mu­šo uz­tu­rā jā­būt daudz augu valsts ol­bal­tum­vie­lām, ko sa­tur so­ja, pu­pi­ņas, da­žā­du dār­ze­ņu sēk­las, val­riek­sti un ci­ti riek­sti. Strēl­nie­kam vē­lams ēst ne­at­tī­rī­tus rī­sus, žā­vē­tas mel­nās plū­mes. No ēdien­kar­tes jā­iz­slēdz trek­ni ēdie­ni. Ne­pie­cie­ša­mī­ba ie­vē­rot di­ētu ro­das re­ti, un vēl vie­na la­bā zi­ņa – de­rēs jeb­ku­ra.

Re­cep­tes:

Bro­kas­tis:

* 35 g vā­rī­tu bal­to pu­pi­ņu, šķē­le ru­dzu mai­zes, svaigs ābols.

* 25 g vā­rī­tu auzu pār­slu (ūde­nī), pus­ta­se pa­ni­ņu vai vāj­pie­na jo­gur­ta.

Pus­die­nas:

* Mel­nā mai­ze ar sie­ru, ka­ri­ja mēr­ce, gur­ķi, di­ētis­kais jo­gurts.

* 125 g sau­tē­tu dār­ze­ņu ka­ri­ja mēr­cē, 50 g vā­rī­tas vis­tas krū­ti­ņas, no­ga­ta­vo­jies ba­nāns.

Va­ka­ri­ņas:

* 200 g vā­rī­tas tī­ta­ra krū­ti­ņas, ne­daudz vā­rī­tu rī­su, dār­ze­ņu sa­lā­ti ar pi­pa­riem.

 

Me­žā­zis

Ve­se­lī­gi:

uz­turs, kas sa­tur kal­ci­ja fos­fā­tu. Jā­ēd jo­gurts, lē­cas, olas, bro­ko­ļi, cit­rus­aug­ļi.

Lai stip­ri­nā­tu ve­se­lī­bu, jā­at­tīs­ta op­ti­misms un spē­ja sa­ska­tīt jau­kas dzī­ves per­spek­tī­vas, vār­da brī­vī­ba. Jā­vai­rās no ego­is­ma un me­lan­ho­li­jas.

Me­žā­ža zī­mes pār­stāv­jiem va­ja­dzīgs pro­te­īniem ba­gāts uz­turs, pie­mē­ram, put­na ga­ļa, lie­sa te­ļa ga­ļa, jū­ras dzīv­nie­ku ga­ļa, zi­vis. Jā­lie­to vai­rāk jo­gur­ta, aci­do­fi­lās pas­tas, ne­trekns biez­piens, kas uz­la­bo kuņ­ģa mik­ro­flo­ru. Vē­la­mas bie­tes, bur­kā­ni, ābo­li. Ēdien­kar­tē no­teik­ti jā­ie­kļauj «se­zo­nas» dār­ze­ņi un aug­ļi, ta­jā skai­tā ar­bū­zi, vīn­ogas, me­lo­nes.

Re­cep­tes:

Bro­kas­tis:

* 25 g ku­ku­rū­zas pār­slu ar vāj­pie­nu, zaļš ābols.

* Di­ētis­kais jo­gurts, pus­ta­se da­bis­kās aug­ļu su­las bez cu­ku­ra, apel­sīns.

Pus­die­nas:

* Di­vas mai­zes šķē­les un dār­ze­ņu sa­lā­ti, di­vas ka­ro­tes sie­ra ar ze­mu tau­ku sa­tu­ru;

* Di­ētis­kais jo­gurts, cie­ti vā­rī­tas olas, dār­ze­ņu sa­lā­ti, kre­ke­ri.

Va­ka­ri­ņas:

* 250 g gri­lē­tas vis­tas, dār­ze­ņu sa­lā­ti.

(P.S. Brīv­die­nās var ēst, kā sirds vē­las.)

 

Ūdens­vīrs

Ve­se­lī­gi:

me­dus, cit­ro­ni, ābo­li, siers, rā­ce­ņi.

Lai stip­ri­nā­tu ve­se­lī­bu, jā­at­tīs­ta in­tu­īci­ja, rū­pes par tu­vi­nie­kiem. Jā­vai­rās no pār­mē­rī­ga no­gu­ru­ma, kai­tī­giem ie­ra­du­miem, lie­tu un dar­bu at­lik­ša­nas uz vē­lā­ku lai­ku.

Ūdens­vī­ra zī­mē dzi­mu­ša­jiem per­fek­tu ķer­me­ņa for­mu pa­lī­dzēs uz­tu­rēt fi­zis­kās ak­ti­vi­tā­tes. Ēdien­kar­tē jā­būt pie­na pro­duk­tiem, jū­ras vel­tēm, za­ļu­miem, cie­ta­jiem sie­riem. Ne­pie­cie­šams daudz­vei­dīgs uz­turs. Tas lie­lā mē­rā no­sa­ka or­ga­nis­ma vi­ta­li­tā­ti, la­bu fi­zis­ko for­mu un stip­ru ve­se­lī­bu. Cu­ku­ru la­bāk aiz­stāt ar me­du. No kū­kām un cep­tiem ēdie­niem jā­at­sa­kās.

 

Re­cep­tes:

Di­vas šķē­les mai­zes ar pil­dī­ju­mu:

* 50 g lie­sas vis­tas vai šķiņ­ķa, 75 g sā­lī­ta tun­ča, viens vi­dē­ja lie­lu­ma ba­nāns.

* 25 g Če­da­ras sie­ra, vie­na šķē­le lie­sa be­ko­na, gri­lē­ta ar cep­tiem to­mā­tiem, vie­na vā­rī­ta ola, trīs ēdam­ka­ro­tes vā­rī­tu pu­pi­ņu. Pie­de­va: dār­ze­ņu sa­lā­ti, cik vien sirds kā­ro.

Pus­die­nas:

* 75 g lie­sas ga­ļas, 75 g vā­rī­tu kar­tu­pe­ļu, 75 g kā­pos­tu, bur­kā­nu.

* 150 g vā­rī­tas zivs, 150 g vā­rī­tu kar­tu­pe­ļu «mun­die­rī», di­vas ēdam­ka­ro­tes ku­ku­rū­zas pār­slu.

* Liels ga­bals me­lo­nes, 125 gra­mi vā­rī­tas lie­sas jē­ra ga­ļas, vā­rī­tas za­ļās pu­pi­ņas, bro­ko­ļi, vie­na ta­se di­ētis­kā jo­gur­ta.

 

Zi­vis

Ve­se­lī­gi:

Gur­ķi, re­dī­si, sa­lā­ti, pu­pas, pē­ter­sī­ļi, ar­bū­zi, auzu pār­slas, apel­sī­ni, greip­frū­ti, pa­pai­jas, liel­lo­pu ak­nas, man­de­les.

Lai stip­ri­nā­tu ve­se­lī­bu, jā­at­tīs­ta gri­bas­spēks, re­ālis­tis­ka pie­eja dzī­vei. Jā­vai­rās no al­ko­ho­la, nar­ko­tis­kām vie­lām, ļau­ša­nās vā­ju­mam un se­vis žē­lo­ša­nai. Ja ir pro­blē­mas ar ve­se­lī­bu, pirms sākt di­ētu, vē­lams kon­sul­tē­ties ar die­to­lo­gu.

 

Re­cep­tes:

* Za­ļie sa­lā­ti, svai­gi gur­ķi, man­go aug­lis, di­vas ka­ro­tes lie­sa mā­jas sie­ra; 50 g lie­sas ga­ļas, apel­sīns, za­ļās pu­pi­ņas, lo­ki;

* 50 g vis­tas krū­ti­ņas, svai­gi zied­kā­pos­ti, za­ļas pu­pi­ņas, zir­nī­ši, pē­ter­sī­ļu za­ri­ņi;

* Ola, sar­kans to­māts, vis­tas fi­le­ja an­šo­vu mēr­cē, di­vi vā­rī­ti kar­tu­pe­ļi ar vi­su mi­zu, olīv­as, svaigs gur­ķis, sa­lāt­la­pas.

IE­VĒ­RO!

Ja iz­lemts tie­vēt, ne­pie­cie­šams mai­nīt ēša­nas re­žī­mu un ie­vē­rot to vi­sai il­gu lai­ku.

Kad Mē­ness iz­iet cau­ri Uguns sti­hi­jas (Auns, Lau­va, Strēl­nieks) zī­mēm, ir jā­ēd pār­ti­ka ar lie­lu ol­bal­tum­vie­lu sa­tu­ru. Ša­jās die­nās pār­ti­ka ar lie­lu ol­bal­tum­vie­lu sa­tu­ru la­bi uz­sū­cas or­ga­nis­mā un sniedz mak­si­mā­lu la­bu­mu. Ol­bal­tum­vie­lām lie­lā­ko­ties jā­būt dzīv­nie­ku iz­cel­smes. No ga­ļas tau­kus la­bāk at­da­līt un ga­ļu ga­ta­vot ar tvai­ku. Vē­lams, lai piens un biez­piens bū­tu ar ma­zu tau­ku sa­tu­ru. No sie­ra ša­jās die­nās va­ja­dzē­tu at­teik­ties, tā kā ta­jā ir pie­tie­ka­mi daudz tau­ku.

Kad Mē­ness at­ro­das Ze­mes sti­hi­jas zī­mēs (Vēr­sis, Jau­na­va, Me­žā­zis), var at­ļau­ties ap­ēst ko sā­lī­tu. Ša­jā lai­kā sāls pat uz­la­bo asins sa­stā­vu. Ja nie­res ir ve­se­las, var at­ļau­ties lie­tot uz­tu­rā sā­lī­tus gur­ķus, siļ­ķi vai sā­lī­tus riek­sti­ņus. To­mēr pro­duk­tus ar lie­lu ol­bal­tum­vie­lu sa­tu­ru vē­lams tik daudz ne­uz­ņemt. Kad Mē­ness pār­vie­to­jas

Ūdens sti­hi­jas zī­mēs (Vē­zis, Skor­pi­ons, Zi­vis), var se­vi pa­lu­ti­nāt ar ko gar­šī­gu.

Kad Mē­ness no­nāk Gai­sa sti­hi­jas zī­mēs (Dvī­ņi, Sva­ri, Ūdens­vīrs) – var pie­vie­not pār­ti­kā tau­kus. To­mēr la­bāk at­teik­ties no tau­kai­nas ga­ļas un iz­vē­lē­ties augu tau­kus, ku­ru ir daudz riek­stos un eļ­ļā. Ša­jās die­nās pa­ga­ta­vo­jiet sa­lā­tus ar eļ­ļu, var arī pie­vie­not maz­liet ga­ļas, pie­na, sie­ra.

*

Der zi­nāt!

Ja in­di­vi­du­āla­jā ho­ro­sko­pā kāds no de­be­su spī­dek­ļiem ir ne­lab­vē­lī­gos stā­vok­ļos, tad uz­tu­rā jā­ie­ro­be­žo šā­di pro­duk­ti:

Sau­le: sā­lī­ti ēdie­ni, gri­ķi, kā­pos­ti, vis­i za­ļu­mi, vī­ni, apel­sī­ni un vis­i cit­rus­au­gi.

Mē­ness: piens, vis­i pie­na pro­duk­ti, ne­sā­lī­ta pār­ti­ka, kā­pos­ti, gur­ķi, ar­bū­zi, ķir­bji, me­lo­nes, ka­ba­či un kar­tu­pe­ļi.

Mer­kurs: gur­ķi, zir­ņi, hur­ma un cit­ro­ni.

Ve­ne­ra: ce­pu­mi, kon­fek­tes, sal­di dzē­rie­ni.

Marss: ga­ļa, asi ēdie­ni, lo­ki, to­mā­ti, sar­ka­ni ābo­li.

Ju­pi­ters: zi­vis, trekns ēdiens, skā­bi aug­ļi un ogas.

Urāns: riek­sti, spirts, ka­fi­ja un vis­i rūg­tie pro­duk­ti – pi­pa­ri, bak­la­žā­ni.

Nep­tūns: vis­i jū­ras iz­cel­smes pro­duk­ti.

Plū­tons: ķip­lo­ki, sē­nes, sē­ņu ēdie­ni, dzē­rie­ni, mēr­ces.

Iz­man­to­ta in­for­mā­ci­ja no: http://astrology.gri­mu­ar.in­fo; http://www.vse­son­ni­ki.ru; www.as­tros­fe­ra.ru