ASTROLOĢIJA: Katram horoskopam piemērota ēdien­kar­te un di­ēta

© publicitātes

Mū­su ie­ra­du­mi, dzī­ves stils un as­tro­lo­ģis­kās īpa­šī­bas lie­lā mē­rā no­sa­ka arī ie­tei­ca­mo ēdien­kar­ti.

Cil­vē­kiem, ku­ru ho­ro­sko­pā do­mi­nē Ze­mes sti­hi­ja, ar­vien pa­tīk la­bi pa­ēst, tā­pēc Vēr­sim, Jau­na­vai un Me­žā­zim bū­tu īpa­ši jā­pa­do­mā par di­ētas jau­tā­ju­miem. Tiem, ku­ru ho­ro­sko­pā val­da Gai­sa sti­hi­ja, jā­uz­trau­cas maz­liet ma­zāk, jo Dvī­ņiem, Sva­riem un Ūdens­vī­ram pa­tīk daudz kus­tē­ties un stai­gāt. Uguns sti­hi­ju – Aunus, Lau­vas un Strēl­nie­kus – arī vi­li­na spor­tis­kas ak­ti­vi­tā­tes, sa­vu­kārt Ūdens sti­hi­jas pār­stāv­jus Vē­žus, Skor­pi­onus un Zi­vis bie­ži vien var sa­stapt rā­mi at­pū­ša­mies ūdens tu­vu­mā, bez di­na­mis­kām ak­ti­vi­tā­tēm.

Par mal­tī­tes iz­vē­li at­bil­sto­ši zo­di­aka zī­mēm kon­sul­tē­ja ser­ti­fi­cēts as­tro­logs Ver­ners Strau­pe.

Auns

Ve­se­lī­gi:

bie­tes, se­le­ri­jas, bur­kā­ni, spi­nā­ti, val­riek­sti.

Lai stip­ri­nā­tu ve­se­lī­bu, jā­at­tīs­ta pa­cie­tī­ba un mē­re­nī­ba. Jā­vai­rās no lie­ka ener­ģi­jas pa­tē­ri­ņa un al­ko­ho­la. Ne­pie­cie­ša­ma sta­bi­la di­ēta un mak­si­mā­li ak­tīvs dzī­ves­veids.

Cil­vē­kiem, kas dzi­mu­ši Auna ho­ro­sko­pa zī­mē, op­ti­mā­lo di­ētu vei­do pie­na pro­duk­ti, dār­ze­ņi, graud­au­gi, aug­ļi un riek­sti. Ga­ļa ēdien­kar­tē pa­rā­dās ne vai­rāk kā 2–5 rei­zes ne­dē­ļā. Ie­tei­ca­mas zi­vis, rū­guš­piens, skāb­pie­na pro­duk­ti, kas sa­tur aci­do­fi­lo nū­ji­ņu (jo­gurts, aci­do­fi­lais piens un pa­sta).

 

Re­cep­tes:

Bro­kas­tis:

* Iz­vā­rī­ta pus­mīk­sta ola, ga­ba­liņš grau­du mai­zes, vie­na glā­ze vāj­pie­na jo­gur­ta.

* 25 gra­mi ku­ku­rū­zas pār­slu ar pie­nu, viens ābols un ba­nāns.

Ot­rās bro­kas­tis un va­ka­ri­ņas:

* Di­vas šķē­les grau­du mai­zes, dār­ze­ņu sa­lā­ti, 50 gra­mi šķiņ­ķa vai vis­tas fi­le­jas, viens ābols.

* Šķī­vis dār­ze­ņu zu­pas, piln­grau­du mai­ze, dār­ze­ņu sa­lā­ti, 75 g tun­ča vai ci­tas ne­trek­nas zivs, viens ne­liels bum­bie­ris.

* 150 g gri­lē­tas zivs, 125 g kar­tu­pe­ļu ar mi­zu, dār­ze­ņu sa­lā­ti.

* 75 g lie­sas ga­ļas, vā­rīts bur­kāns vai zied­kā­pos­ti, dār­ze­ņu sa­lā­ti svai­gi spies­tā cit­ro­nu su­lā.

Pus­die­nas:

* Gri­lēts bif­šteks, grauz­dē­ti to­mā­ti krās­nī, di­vas ka­ro­tes ku­ku­rū­zas, dār­ze­ņu sa­lā­ti ar cit­ro­na su­lu.

 

Vēr­sis

Ve­se­lī­gi:

jū­ras vel­tes, ar­ti­šo­ki, svai­gi kā­pos­ti, bie­tes, ķir­bji.

Lai stip­ri­nā­tu ve­se­lī­bu, jā­at­tīs­ta op­ti­misms un elas­tī­ba. Jā­iz­vai­rās no stūr­gal­vī­bas un ļau­ša­nās sa­vām vā­jī­bām.

Vēr­ša ho­ro­sko­pa zī­mes pār­stāv­jiem ie­tei­ca­mi skāb­pie­na pro­duk­ti, kas uz­la­bo zar­nu trak­ta dar­bī­bu un uz­tur to kār­tī­bā. Ir jā­ie­vē­ro at­slo­dzes die­nas, di­ētas, jā­veic fi­zis­kie vin­gri­nā­ju­mi. Va­ja­dzī­ga sta­bi­la di­ēta un ak­tīvs dzī­ves­veids.

 

Re­cep­tes:

Bro­kas­tis:

* Kli­ju mai­zī­tes grauz­diņš, maz­liet mar­me­lā­des, viens ābols.

* Šķē­le gri­lē­ta be­ko­na, tvai­cē­ti to­mā­ti, di­vi grauz­di­ņi.

* 25 g ku­ku­rū­za pār­slu (bez cu­ku­ra) ar pie­nu, ne­liels ba­nāns.

Pus­die­nas:

* Ne­lie­la šķē­le me­lo­nes, 250 g vā­rī­tas vis­tas krū­ti­ņas, dār­ze­ņu sa­lā­ti ar cit­ro­nu su­lu, ne­daudz ce­pu­mu, šo­ko­lā­des.

* Dār­ze­ņu zu­pa, di­vas šķē­les mai­zes, 50 g vā­rī­tas lie­sas ga­ļas, ka­ro­te biez­pie­na, dār­ze­ņu sa­lā­ti ar olīv­eļ­ļu, ābols, ta­se sil­ta šo­ko­lā­des.

Va­ka­ri­ņas:

svai­gu dār­ze­ņu sa­lā­ti ar cit­ro­na su­lu, di­vām ēdam­ka­ro­tēm sie­ra un šķē­li apel­sī­na vai 50 g tī­ta­ra krū­ti­ņas, vai 50 g vā­rī­tas lie­sas zi­vis.

 

Dvī­ņi

Ve­se­lī­gi:

lie­sa ga­ļa, se­le­ri­jas, ku­ku­rū­za, ap­ri­ko­zes, riek­sti, siers. 

Lai stip­ri­nā­tu ve­se­lī­bu, jā­at­tīs­ta spē­ja sa­gla­bāt mie­ru, paš­dis­cip­lī­nu, uz­ma­nī­bas kon­cen­trē­ša­nu. Jā­vai­rās no ner­vu sprie­dzes, spē­ka un ener­ģi­jas iz­nie­ko­ša­nas.

Dvī­ņu zī­mē dzi­mu­ša­jiem mo­no­to­nas di­ētas ne­de­rēs. Vē­la­mi pie­na pro­duk­ti, bet ir jā­iz­vai­rās no mil­tu iz­strā­dā­ju­miem. Jā­lie­to mi­ne­rāl­ūdens, ne­sa­ldi­nā­tas tē­jas vai dār­ze­ņu bul­jons. Ie­tei­cams ēst se­šas rei­zes die­nā. Ja ir pro­blē­mas ar ve­se­lī­bu, pirms sākt di­ētu, vē­lams kon­sul­tē­ties ar die­to­lo­gu.

Re­cep­tes:

Sviest­mai­zes.

Di­vas šķē­les ru­dzu mai­zes:

* 25 g lie­sa sie­ra un cep­ti svai­gi to­mā­ti.

* 25 g pu­pi­ņu, kre­šu sa­lā­ti, vā­rī­tas olas vai di­ētisks ba­nā­nu jo­gurts.

* 75 g vā­rī­tas lie­sas ga­ļas vai 150 g lie­sas vā­rī­tas zivs ar vā­rī­tiem rī­siem, za­ļās pu­pi­ņas, kā­pos­ti un se­le­ri­jas.

Ap­mē­ram 200 g kar­tu­pe­ļu «mun­die­rī» un:

* trīs ēdam­ka­ro­tes sie­ra;

* di­vas ka­ro­tes vā­rī­tu pu­pi­ņu;

* jo­gurts un ga­ba­liņš sie­ra.

Aug­ļi:

* ābo­lu, apel­sī­nu vai ba­nā­nu sa­lā­ti ar ābo­lu;

* 25 g ne­sa­ldi­nā­tu ku­ku­rū­zas pār­slu ar bum­bie­ri;

* pus­e ne­lie­las me­lo­nes, 100 g svai­gu ave­ņu, da­ži bis­kvī­ta ce­pu­mi.

 

Vē­zis

Ve­se­lī­gi:

piens, kā­pos­ti, kre­šu sa­lā­ti, cit­ro­ni, ro­zī­nes, ru­dzu mai­ze.

Lai stip­ri­nā­tu ve­se­lī­bu, jā­at­tīs­ta paš­ap­zi­ņa un emo­ci­onā­lais līdz­svars. Jā­vai­rās no ga­ra­stā­vok­ļa mai­ņām, ag­re­si­jas un pār­ēša­nās. Vē­lams pa­lie­li­nāt kus­tī­bu ak­ti­vi­tā­ti.

Lē­nī­ga­jiem Vē­ža zī­mes pār­stāv­jiem ir ne­pie­cie­ša­ma sa­ba­lan­sē­ta di­ēta, kas ie­tver ga­ļu, pie­na pro­duk­tus, dār­ze­ņus, grau­du put­rai­mus, aug­ļus un za­ļu­mus. Vē­ža ēdien­kar­tē jā­ie­kļauj put­rai­mi un graud­zā­les (ne­at­tī­rī­tā vei­dā), kā arī dār­ze­ņi – gan svai­gi, gan sau­tē­ti, se­viš­ķi bie­tes, kā­ļi un bur­kā­ni, kas vei­ci­na kuņ­ģa un zar­nu trak­ta at­tī­rī­ša­nos. Jā­ēd aug­ļi, bet jā­iz­vai­rās no pro­duk­tiem, kas sa­tur daudz cu­ku­ra.

Re­cep­tes:

Bro­kas­tis:

* Di­vas mai­zes šķē­les ar kū­pi­nā­tu la­si pār­lej ar 25 g svai­gi spies­tas cit­ro­nu su­las.

* Me­lo­ne, za­ļais ābols, ba­nāns, ne­daudz sar­ka­no vīn­ogu un ta­se ne­sa­ldi­nā­tu ku­ku­rū­zas pār­slu.

Pus­die­nas:

* Pus­īte avo­ka­do, pār­sla­cī­ta ar cit­ro­na su­lu, 50 g vā­rī­tu gar­ne­ļu, dār­ze­ņu sa­lā­ti.

* 200 g vis­tas fi­le­jas ar mēr­ci (di­vas ēdam­ka­ro­tes jo­gur­ta ar ze­mu tau­ku sa­tu­ru, si­ne­pes, sau­sa ka­ri­ja mēr­ce, sar­kans to­māts, ba­zi­liks un sī­po­li).

Va­ka­ri­ņas:

*150 g vis­tas krū­ti­ņas, kas iz­vā­rī­ta sē­ņu bul­jo­nā, spar­ģe­ļu sa­lā­ti, apel­sīns un viens vā­rīts kar­tu­pe­lis «mun­die­rī».

* 150 g krab­ju ga­ļas ar dār­ze­ņu sa­lā­tiem, svai­gi spies­ta cit­ro­nu su­la.

Lau­va

Ve­se­lī­gi:

cit­rus­au­gi, jū­ras vel­tes, sa­lā­ti, mel­le­nes.

Lai stip­ri­nā­tu ve­se­lī­bu, jā­at­tīs­ta tak­ta iz­jū­ta un uz­ma­nī­ba. Jā­vai­rās no augst­prā­tī­bas, stei­gas un uz­bu­di­nā­ju­ma. Nav vē­lams ēst stre­sa stā­vok­lī. Ie­tei­ca­mi pro­duk­ti, kas pa­līdz at­jau­not spē­kus.

Lau­vas zī­mē dzi­mu­šie ie­cie­nī­ju­ši daudz­vei­dī­gu, bet vieg­li pār­strā­dā­ja­mu uz­tu­ru ar ne­lie­lu ne­pie­sā­ti­nā­to tauk­skāb­ju dau­dzu­mu (lin­eļ­ļa, rap­šu eļ­ļa).

Re­cep­tes:       

Bro­kas­tis:

* Ga­ba­liņš rupj­mai­zes, 12 g sie­ra, ba­nāns.

* Vie­na ta­se ka­ka­o, šķē­le mai­zes.

* Dār­ze­ņu sa­lā­ti ar olīv­eļ­ļu, ne­daudz sie­ra, šķē­le ana­na­sa.

* 125 g bal­to pu­pi­ņu, šķē­le mai­zes.

* 100 g lie­sas vā­rī­tas zivs, svai­gu to­mā­tu un sī­po­lu sa­lā­ti, pār­sla­cī­ti ar cit­ro­nu su­lu.

Va­ka­ri­ņas:

* 250 g vis­tas krū­ti­ņas, svai­gi to­mā­ti un bur­kā­ni, 75 g kar­tu­pe­ļu bie­ze­ņa, piens ar ze­mu tau­ku sa­tu­ru, dār­ze­ņu sa­lā­ti, 25 g sal­dē­ju­ma.

* 125 g lie­sas gri­lē­tas ga­ļas ar mēr­ci, tvai­cē­ti zied­kā­pos­ti, 250 g kar­tu­pe­ļu «mun­die­rī», ba­nāns un di­vas ēdam­ka­ro­tes sie­ra.

* Vis­tas krū­ti­ņa ar rī­siem, dār­ze­ņu sa­lā­ti.

* 250 g vā­rī­tas tī­ta­ra krū­ti­ņas, šķē­le me­lo­nes, svai­gu dār­ze­ņu sa­lā­ti, sal­dē­ju­ma bum­ba.

 

Jau­na­va

Ve­se­lī­gi:

pār­ti­ka, kas sa­tur ol­bal­tum­vie­las, auzas, ru­dzus, sa­lā­tus, man­de­les, ci­go­ri­ņus.

Lai stip­ri­nā­tu ve­se­lī­bu, jā­pa­pla­ši­na in­ter­ešu un re­dzes­loks. Jā­vai­rās no sī­ku­mai­nī­bas, pār­mē­rī­gas pie­vēr­ša­nās ni­an­sēm. Vē­la­mais ēša­nas re­žīms – sā­tī­gas bro­kas­tis un trīs vieg­lu uz­ko­du rei­zes.

Jau­na­vām gar­šo siers, sal­du­mi un ka­fi­ja. Ne­re­ti ša­jā zo­di­aka zī­mē dzi­mu­šie ie­vē­ro ve­ģe­tā­rie­šu di­ētu, to­mēr uz­tu­rā ir jā­būt arī skāb­pie­na pro­duk­tiem, kas nor­ma­li­zē­tu zar­nu trak­ta mik­ro­flo­ru. Uz­tu­rā jā­lie­to ke­fīrs, jo­gurts, mīk­stie sie­ri, vai­rāk dār­ze­ņu un aug­ļu sa­lā­tu, kas pa­līdz iz­va­dīt šlak­vie­las.

Re­cep­tes:

Bro­kas­tis:

* 35 g ku­ku­rū­zas pār­slu ar pie­nu, ba­nāns, šķē­le mai­zes ar ie­vā­rī­ju­mu, vāj­pie­na jo­gurts.

* Mai­ze un šķē­le lie­sa šķiņ­ķa, cep­ti to­mā­ti.

* Maz no­ga­ta­vo­ju­sies me­lo­ne, ru­dzu mai­ze, ne­daudz sie­ra, svai­gi to­mā­ti, ābo­li.

Īsas uz­ko­das die­nas lai­kā:

* Mel­nā mai­ze, svai­gu dār­ze­ņu sa­lā­ti ar olīv­eļ­ļu, siers, 35 g vā­rī­tas vis­tas krū­ti­ņas.

*150 g lie­sas vā­rī­tas zivs, sa­lā­ti, dār­ze­ņi, mai­ze un kli­jas.

Sva­ri

Ve­se­lī­gi:

brū­nie rī­si, zi­vis, olas, za­ļu­mi, vī­ģes, cit­rus­au­gi.

Lai stip­ri­nā­tu ve­se­lī­bu, jā­at­tīs­ta paš­pār­lie­ci­nā­tī­ba un spē­ja ska­tī­ties uz no­ti­ku­miem tā­diem, kā­di tie ir, ne­iz­vai­ro­ties no at­bil­dī­bas. Jā­at­tu­ras no smē­ķē­ša­nas, stip­ra­jiem al­ko­ho­lis­ka­jiem dzē­rie­niem, ne­iz­lē­mī­bas un skau­dī­bas.

Sva­riem ir ne­pie­cie­šams uz­turs, kas iz­va­da no or­ga­nis­ma sār­ņus un uz­tur skāb­ju un sār­mu līdz­sva­ru. Ir va­ja­dzī­gas re­gu­lā­ras fi­zis­kās ak­ti­vi­tā­tes. Lai sa­gla­bā­tu un at­jau­no­tu sa­vu fi­zis­ko for­mu vai ma­zi­nā­tu lie­kos ki­lo­gra­mus, Sva­riem jā­ap­mek­lē spor­ta no­dar­bī­bas vai jā­do­das il­gās pa­stai­gās. Efek­tī­vai no­tie­vē­ša­nai de­rēs jeb­ku­ra di­ēta ar ze­mu tau­ku un ogļ­hid­rā­tu sa­tu­ru ēdien­kar­tē.

Re­cep­tes:

Bro­kas­tis:

* Mai­zes šķē­lī­te, ba­nāns, pus­glā­ze da­bis­kās apel­sī­nu su­las.

* Di­ētisks aug­ļu jo­gurts, glā­ze ana­na­su su­las, vā­rī­ta ola.

Pus­die­nas:

* Mai­ze, apel­sīns, 50 g kū­pi­nā­ta la­ša ar cit­ro­nu su­lu, di­vas ēdam­ka­ro­tes cep­tu pu­pi­ņu, šķē­le lie­sa šķiņ­ķa.

* Di­vas šķē­les ru­dzu mai­zes, 125 g spa­ge­ti, sar­ka­nie to­mā­ti, svai­gu dār­ze­ņu sa­lā­ti, ba­nāns.

Va­ka­ri­ņas:

* Ga­bals sal­das me­lo­nes, ga­ba­liņš lie­sas ga­ļas, di­vi vā­rī­ti kar­tu­pe­ļi «mun­die­rī», šķē­le lie­sa sie­ra.

* 250 g vā­rī­tas vis­tas krū­ti­ņas, pu­pi­ņas, zied­kā­pos­ti un tvai­cē­ti bur­kā­ni, cepts ābols.

Skor­pi­ons

Ve­se­lī­gi:

spar­ģe­ļi, augu eļ­ļa, re­dī­si, plū­mes.

Lai stip­ri­nā­tu ve­se­lī­bu, jā­at­tīs­ta spē­ja pie­dot, spē­ja pie­lā­go­ties so­ci­āla­jiem ap­stāk­ļiem. Jā­vai­rās no aiz­do­mī­gu­ma, pri­vāt­īpa­šnie­cis­ku­ma, greiz­sir­dī­bas.

Ziv­ju un Skor­pi­ona zo­di­aka zī­mes pār­stāv­jiem pie­mīt pa­lē­ni­nā­ta spē­ja asi­mi­lēt ol­bal­tum­vie­las, tā­pēc vi­ņiem būt ie­tei­ca­ma ve­ģe­tā­rā di­ēta. Ēdien­kar­tē jā­ie­kļauj vieg­li pār­strā­dā­ja­mas dzīv­nie­ku valsts ol­bal­tum­vie­las, vis­tas, lie­sa tī­ta­ra un te­ļa ga­ļa, liel­lo­pu ak­nas. Jā­lie­to riek­sti, so­ja un graud­au­gi, ne­drīkst aiz­rau­ties ar sal­du­miem, al­ko­ho­lu un trek­nu ga­ļu. Ja ir pro­blē­mas ar ve­se­lī­bu, pirms sākt di­ētu, vē­lams kon­sul­tē­ties ar die­to­lo­gu.

Ie­tei­ca­mais di­ētas re­žīms:

Vē­lams ēst se­šas rei­zes die­nā, ie­vē­ro­jot stin­gru lai­ka in­ter­vā­lu.

8.00 Ku­ku­rū­zas pār­slas bez cu­ku­ra, glā­ze vāj­pie­na, bum­bie­ris.

10.00 Dār­ze­ņu zu­pa, mai­ze ar grau­diem, di­ētis­kais jo­gurts.

13.00 250 g vis­tas fi­le­jas, dār­ze­ņu sa­lā­ti ar olīv­eļ­ļu, za­ļais ābols.

16.30 Grauz­di­ņi, 12 g brin­zas sie­ra, ne­daudz vīn­ogu.

19.00 Kar­tu­pe­ļi ar mi­zu, dār­ze­ņu sa­lā­ti.

22.00 Kar­sta šo­ko­lā­de bez cu­ku­ra.

Strēl­nieks

Ve­se­lī­gi:

za­ļu­mi, bur­kā­ni, ak­nas, rī­si, pas­ti­na­ki.

Lai stip­ri­nā­tu ve­se­lī­bu, jā­strā­dā arī pie per­so­nī­bas īpa­šī­bām. Jā­at­tīs­ta tak­ta iz­jū­ta, paš­dis­cip­lī­na, ne­at­lai­dī­ba. Jā­vai­rās no ci­ga­re­šu dū­miem, stre­sa un ner­vu uz­bu­di­nā­ju­ma.

Strēl­nie­ka zī­mē dzi­mu­šo uz­tu­rā jā­būt daudz augu valsts ol­bal­tum­vie­lām, ko sa­tur so­ja, pu­pi­ņas, da­žā­du dār­ze­ņu sēk­las, val­riek­sti un ci­ti riek­sti. Strēl­nie­kam vē­lams ēst ne­at­tī­rī­tus rī­sus, žā­vē­tas mel­nās plū­mes. No ēdien­kar­tes jā­iz­slēdz trek­ni ēdie­ni. Ne­pie­cie­ša­mī­ba ie­vē­rot di­ētu ro­das re­ti, un vēl vie­na la­bā zi­ņa – de­rēs jeb­ku­ra.

Re­cep­tes:

Bro­kas­tis:

* 35 g vā­rī­tu bal­to pu­pi­ņu, šķē­le ru­dzu mai­zes, svaigs ābols.

* 25 g vā­rī­tu auzu pār­slu (ūde­nī), pus­ta­se pa­ni­ņu vai vāj­pie­na jo­gur­ta.

Pus­die­nas:

* Mel­nā mai­ze ar sie­ru, ka­ri­ja mēr­ce, gur­ķi, di­ētis­kais jo­gurts.

* 125 g sau­tē­tu dār­ze­ņu ka­ri­ja mēr­cē, 50 g vā­rī­tas vis­tas krū­ti­ņas, no­ga­ta­vo­jies ba­nāns.

Va­ka­ri­ņas:

* 200 g vā­rī­tas tī­ta­ra krū­ti­ņas, ne­daudz vā­rī­tu rī­su, dār­ze­ņu sa­lā­ti ar pi­pa­riem.

 

Me­žā­zis

Ve­se­lī­gi:

uz­turs, kas sa­tur kal­ci­ja fos­fā­tu. Jā­ēd jo­gurts, lē­cas, olas, bro­ko­ļi, cit­rus­aug­ļi.

Lai stip­ri­nā­tu ve­se­lī­bu, jā­at­tīs­ta op­ti­misms un spē­ja sa­ska­tīt jau­kas dzī­ves per­spek­tī­vas, vār­da brī­vī­ba. Jā­vai­rās no ego­is­ma un me­lan­ho­li­jas.

Me­žā­ža zī­mes pār­stāv­jiem va­ja­dzīgs pro­te­īniem ba­gāts uz­turs, pie­mē­ram, put­na ga­ļa, lie­sa te­ļa ga­ļa, jū­ras dzīv­nie­ku ga­ļa, zi­vis. Jā­lie­to vai­rāk jo­gur­ta, aci­do­fi­lās pas­tas, ne­trekns biez­piens, kas uz­la­bo kuņ­ģa mik­ro­flo­ru. Vē­la­mas bie­tes, bur­kā­ni, ābo­li. Ēdien­kar­tē no­teik­ti jā­ie­kļauj «se­zo­nas» dār­ze­ņi un aug­ļi, ta­jā skai­tā ar­bū­zi, vīn­ogas, me­lo­nes.

Re­cep­tes:

Bro­kas­tis:

* 25 g ku­ku­rū­zas pār­slu ar vāj­pie­nu, zaļš ābols.

* Di­ētis­kais jo­gurts, pus­ta­se da­bis­kās aug­ļu su­las bez cu­ku­ra, apel­sīns.

Pus­die­nas:

* Di­vas mai­zes šķē­les un dār­ze­ņu sa­lā­ti, di­vas ka­ro­tes sie­ra ar ze­mu tau­ku sa­tu­ru;

* Di­ētis­kais jo­gurts, cie­ti vā­rī­tas olas, dār­ze­ņu sa­lā­ti, kre­ke­ri.

Va­ka­ri­ņas:

* 250 g gri­lē­tas vis­tas, dār­ze­ņu sa­lā­ti.

(P.S. Brīv­die­nās var ēst, kā sirds vē­las.)

 

Ūdens­vīrs

Ve­se­lī­gi:

me­dus, cit­ro­ni, ābo­li, siers, rā­ce­ņi.

Lai stip­ri­nā­tu ve­se­lī­bu, jā­at­tīs­ta in­tu­īci­ja, rū­pes par tu­vi­nie­kiem. Jā­vai­rās no pār­mē­rī­ga no­gu­ru­ma, kai­tī­giem ie­ra­du­miem, lie­tu un dar­bu at­lik­ša­nas uz vē­lā­ku lai­ku.

Ūdens­vī­ra zī­mē dzi­mu­ša­jiem per­fek­tu ķer­me­ņa for­mu pa­lī­dzēs uz­tu­rēt fi­zis­kās ak­ti­vi­tā­tes. Ēdien­kar­tē jā­būt pie­na pro­duk­tiem, jū­ras vel­tēm, za­ļu­miem, cie­ta­jiem sie­riem. Ne­pie­cie­šams daudz­vei­dīgs uz­turs. Tas lie­lā mē­rā no­sa­ka or­ga­nis­ma vi­ta­li­tā­ti, la­bu fi­zis­ko for­mu un stip­ru ve­se­lī­bu. Cu­ku­ru la­bāk aiz­stāt ar me­du. No kū­kām un cep­tiem ēdie­niem jā­at­sa­kās.

 

Re­cep­tes:

Di­vas šķē­les mai­zes ar pil­dī­ju­mu:

* 50 g lie­sas vis­tas vai šķiņ­ķa, 75 g sā­lī­ta tun­ča, viens vi­dē­ja lie­lu­ma ba­nāns.

* 25 g Če­da­ras sie­ra, vie­na šķē­le lie­sa be­ko­na, gri­lē­ta ar cep­tiem to­mā­tiem, vie­na vā­rī­ta ola, trīs ēdam­ka­ro­tes vā­rī­tu pu­pi­ņu. Pie­de­va: dār­ze­ņu sa­lā­ti, cik vien sirds kā­ro.

Pus­die­nas:

* 75 g lie­sas ga­ļas, 75 g vā­rī­tu kar­tu­pe­ļu, 75 g kā­pos­tu, bur­kā­nu.

* 150 g vā­rī­tas zivs, 150 g vā­rī­tu kar­tu­pe­ļu «mun­die­rī», di­vas ēdam­ka­ro­tes ku­ku­rū­zas pār­slu.

* Liels ga­bals me­lo­nes, 125 gra­mi vā­rī­tas lie­sas jē­ra ga­ļas, vā­rī­tas za­ļās pu­pi­ņas, bro­ko­ļi, vie­na ta­se di­ētis­kā jo­gur­ta.

 

Zi­vis

Ve­se­lī­gi:

Gur­ķi, re­dī­si, sa­lā­ti, pu­pas, pē­ter­sī­ļi, ar­bū­zi, auzu pār­slas, apel­sī­ni, greip­frū­ti, pa­pai­jas, liel­lo­pu ak­nas, man­de­les.

Lai stip­ri­nā­tu ve­se­lī­bu, jā­at­tīs­ta gri­bas­spēks, re­ālis­tis­ka pie­eja dzī­vei. Jā­vai­rās no al­ko­ho­la, nar­ko­tis­kām vie­lām, ļau­ša­nās vā­ju­mam un se­vis žē­lo­ša­nai. Ja ir pro­blē­mas ar ve­se­lī­bu, pirms sākt di­ētu, vē­lams kon­sul­tē­ties ar die­to­lo­gu.

 

Re­cep­tes:

* Za­ļie sa­lā­ti, svai­gi gur­ķi, man­go aug­lis, di­vas ka­ro­tes lie­sa mā­jas sie­ra; 50 g lie­sas ga­ļas, apel­sīns, za­ļās pu­pi­ņas, lo­ki;

* 50 g vis­tas krū­ti­ņas, svai­gi zied­kā­pos­ti, za­ļas pu­pi­ņas, zir­nī­ši, pē­ter­sī­ļu za­ri­ņi;

* Ola, sar­kans to­māts, vis­tas fi­le­ja an­šo­vu mēr­cē, di­vi vā­rī­ti kar­tu­pe­ļi ar vi­su mi­zu, olīv­as, svaigs gur­ķis, sa­lāt­la­pas.

IE­VĒ­RO!

Ja iz­lemts tie­vēt, ne­pie­cie­šams mai­nīt ēša­nas re­žī­mu un ie­vē­rot to vi­sai il­gu lai­ku.

Kad Mē­ness iz­iet cau­ri Uguns sti­hi­jas (Auns, Lau­va, Strēl­nieks) zī­mēm, ir jā­ēd pār­ti­ka ar lie­lu ol­bal­tum­vie­lu sa­tu­ru. Ša­jās die­nās pār­ti­ka ar lie­lu ol­bal­tum­vie­lu sa­tu­ru la­bi uz­sū­cas or­ga­nis­mā un sniedz mak­si­mā­lu la­bu­mu. Ol­bal­tum­vie­lām lie­lā­ko­ties jā­būt dzīv­nie­ku iz­cel­smes. No ga­ļas tau­kus la­bāk at­da­līt un ga­ļu ga­ta­vot ar tvai­ku. Vē­lams, lai piens un biez­piens bū­tu ar ma­zu tau­ku sa­tu­ru. No sie­ra ša­jās die­nās va­ja­dzē­tu at­teik­ties, tā kā ta­jā ir pie­tie­ka­mi daudz tau­ku.

Kad Mē­ness at­ro­das Ze­mes sti­hi­jas zī­mēs (Vēr­sis, Jau­na­va, Me­žā­zis), var at­ļau­ties ap­ēst ko sā­lī­tu. Ša­jā lai­kā sāls pat uz­la­bo asins sa­stā­vu. Ja nie­res ir ve­se­las, var at­ļau­ties lie­tot uz­tu­rā sā­lī­tus gur­ķus, siļ­ķi vai sā­lī­tus riek­sti­ņus. To­mēr pro­duk­tus ar lie­lu ol­bal­tum­vie­lu sa­tu­ru vē­lams tik daudz ne­uz­ņemt. Kad Mē­ness pār­vie­to­jas

Ūdens sti­hi­jas zī­mēs (Vē­zis, Skor­pi­ons, Zi­vis), var se­vi pa­lu­ti­nāt ar ko gar­šī­gu.

Kad Mē­ness no­nāk Gai­sa sti­hi­jas zī­mēs (Dvī­ņi, Sva­ri, Ūdens­vīrs) – var pie­vie­not pār­ti­kā tau­kus. To­mēr la­bāk at­teik­ties no tau­kai­nas ga­ļas un iz­vē­lē­ties augu tau­kus, ku­ru ir daudz riek­stos un eļ­ļā. Ša­jās die­nās pa­ga­ta­vo­jiet sa­lā­tus ar eļ­ļu, var arī pie­vie­not maz­liet ga­ļas, pie­na, sie­ra.

*

Der zi­nāt!

Ja in­di­vi­du­āla­jā ho­ro­sko­pā kāds no de­be­su spī­dek­ļiem ir ne­lab­vē­lī­gos stā­vok­ļos, tad uz­tu­rā jā­ie­ro­be­žo šā­di pro­duk­ti:

Sau­le: sā­lī­ti ēdie­ni, gri­ķi, kā­pos­ti, vis­i za­ļu­mi, vī­ni, apel­sī­ni un vis­i cit­rus­au­gi.

Mē­ness: piens, vis­i pie­na pro­duk­ti, ne­sā­lī­ta pār­ti­ka, kā­pos­ti, gur­ķi, ar­bū­zi, ķir­bji, me­lo­nes, ka­ba­či un kar­tu­pe­ļi.

Mer­kurs: gur­ķi, zir­ņi, hur­ma un cit­ro­ni.

Ve­ne­ra: ce­pu­mi, kon­fek­tes, sal­di dzē­rie­ni.

Marss: ga­ļa, asi ēdie­ni, lo­ki, to­mā­ti, sar­ka­ni ābo­li.

Ju­pi­ters: zi­vis, trekns ēdiens, skā­bi aug­ļi un ogas.

Urāns: riek­sti, spirts, ka­fi­ja un vis­i rūg­tie pro­duk­ti – pi­pa­ri, bak­la­žā­ni.

Nep­tūns: vis­i jū­ras iz­cel­smes pro­duk­ti.

Plū­tons: ķip­lo­ki, sē­nes, sē­ņu ēdie­ni, dzē­rie­ni, mēr­ces.

Iz­man­to­ta in­for­mā­ci­ja no: http://astrology.gri­mu­ar.in­fo; http://www.vse­son­ni­ki.ru; www.as­tros­fe­ra.ru

Latvijā

No 2025. gada 23. augusta VAS “Latvijas Pasts” uz nenoteiktu laiku ir spiests pārtraukt pieņemt sūtījumus, kas satur priekšmetus, jeb sīkpakas un pakas piegādei uz Amerikas Savienotajām Valstīm (ASV). Tas ir saistīts ar ASV prezidenta Donalda Trampa izdoto izpildrīkojumu par bezmuitas “de minimis” režīma apturēšanu visām valstīm.

Svarīgākais