Mediķiem darba apjoms mazinās

© Andrejs Terentjevs, f64

Pēc Jaungada svinībām neatliekamās palīdzības mediķiem darba apjoms ir mazinājies un situācija sākusi normalizēties.

Kā informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilona Noriete, ātrās palīdzības mediķi vakar devušies 1158 izsaukumos, starp kuriem vairs nav bijuši ne pirotehnikas upuri, ne applaucēšanos guvuši bērni.

90 iedzīvotāji guvuši dažāda rakstura traumas, tostarp divi cietuši Daugavpilī slideno ietvju dēļ. Krimināla rakstura traumas guvuši 17 iedzīvotāji, bet divās autoavārijās Daugavpilī cietuši seši cilvēki, kuru stāvoklis neesot smags.

Apsaldējumus guvuši četri cilvēki, viens Daugavpilī, divi Rīgā un viens Bauskā. Ķermeņa atdzišana konstatēt pieciem rīdziniekiem.

Mediķi vakar devušies arī uz Pārdaugavu, kur saņemts aculiecinieku izsaukums par pie kāpņutelpas guļošu sievieti. Divām neatliekamās palīdzības brigādēm nav izdevies atdzīvināt apmēram 75 gadus veco sievietei, kurs bijusi pat piesalusi pie ietves. Iespējams, ka sieviete bijusi bez pastāvīgas dzīvesvietas.

Mediķi no aculieciniekiem dzirdējuši ka sieviete uz ielas gulējusi jau vairākas stundas, tāpēc iedzīvotāji tiek aicināti nebūt vienaldzīgiem uz ziņot par šādiem gadījumiem laicīgi.

Latvijā

“Dzīvoju Latvijā jau vairāk nekā deviņus gadus,” teic rakstnieks, publicists un vēsturnieks Dmitrijs Savins, kura dzimtene ir Krievija, Aizbaikāls, pilsēta Čita. “Pirms tam nekad nebiju domājis, ka kļūšu par emigrantu. Bet mēs visi zinām, kāda ir situācija mūsdienu Krievijā. Tāpēc mana aizbraukšana bija loģisks rezultāts manam politiskajam darbam Krievijā. Man Krievijā bija tikai divi varianti: cietums vai emigrācija.” Intervija ar Dmitriju notiek latviski.

Svarīgākais