DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

Šīsdienas nozīmīgāko norišu apskats.

VERSIJA: Vērtējot Imantas pedofila prasmīgo izvairīšanos no likumsargiem, varētu domāt, ka, iespējams, Imantas pedofils varētu nākt no policijas aprindām, uzskata biedrības "Stop drugs" valdes priekšsēdētājs Sandris Bergmanis. Kā zināms, Imantas pedofils, kurš, iespējams, paveicis kārtējo noziegumu, seksuāli izmantojot 13 gadīgu meiteni Zasulauka rajonā, ļoti prasmīgi izvairās no novērošanas kamerām, kā arī veiksmīgi slēpjas, aizejot pagrīdē.

STRUPCEĻĀ: Koalīcijas partijas - "Vienotība", Zaļo un zemnieku savienība (ZSS) un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - šodien atkal nevienojās par atbildības jomu sadali jaunajā valdībā.

PLŪDI ARĪ SALASPILĪ:  Salaspils pagastā cēlies ūdens līmenis Mazās Juglas upē, un ugunsdzēsēji no applūdušajām mājām izglābuši jau piecus cilvēkus, tostarp grūtnieci. Kā ziņoja VUGD, patlaban Saleniekos applūdušas 40 mājas, savukārt Avotos applūdušas ir 20 mājas. 

TUVOJAS ZIEMA: Šorīt Latgalē ir novērtos pirmais sniegs. Slapjš sniegs fiksēts Griškānu un Daugavpils meteoroloģisko novērojumu stacijās. Šis sniegs gan ilgi neturēsies, jo gaisa temperatūra paaugstināsies, un tas nokusīs.

Latvijā

Satiksmes ministrija (SM) ir sagatavojusi grozījumus Autoceļu lietošanas nodevas likumā, ar kuriem plānots palielināt valsts pamatbudžeta ieņēmumus no autoceļu lietošanas nodevas 2025.gadā 25,765 miljonu eiro apmērā, kā arī turpmāk ik gadu 25,105 miljonu eiro apmērā, izriet no Finanšu ministrijas (FM) informatīvā ziņojuma, kuru ceturtdien skatīs valdība.