Apgrūtināti braukšanas apstākļi pa atsevišķiem ceļiem Vidzemē, Zemgalē un Kurzemē

Šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa atsevišķiem valsts galvenajiem autoceļiem Vidzemē, Zemgalē un Kurzemē, liecina ceļu uzturētāju "Latvijas valsts ceļi" (LVC) dati.

Pēc ceļu uzturētāju sniegtās informācijas, Vidzemē apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Tallinas šoseju posmā no Tūjas krustojuma līdz Ainažiem, pa Vidzemes šoseju posmā no Līgatnes līdz Virešiem, Valmieras šoseju posmā no Braslas tilta līdz Strenčiem un ceļa Smiltene — Gulbene posmā līdz Ūdrupes tiltam.

Tāpat autovadītājiem īpaši jāuzmanās uz vairākiem ceļiem pie Rīgas - uz Liepājas šosejas posmā līdz Kalnciemam, uz Ventspils šosejas posmā līdz Kūdrai un uz Jelgavas šosejas visā tās garumā.

Kurzemē braukšanā apgrūtināta uz Ventspils šosejas posmā no Talsiem līdz Usmai un pa ceļiem Talsi - Stende - Kuldīga un Līgas — Kandava — Veģi.

Brauktuves tiek tīrītas un apstrādātas ar pretslīdes materiāliem. Tiesa, šādos laika apstākļos pretslīdes materiāli ir mazāk efektīvi, norāda LVC.

Valsts vietējos autoceļus klāj piebraukts sniegs un ledus, bet šo ceļu uzturēšanas ietvaros tiek veikta tikai atsevišķu vietu — krustojumu, kāpumu un asu pagriezienu - pretslīdes apstrāde, jo uz šiem ceļiem esot neliela satiksmes intensitāte un tie tiek apsaimniekoti saskaņā ar zemākajiem ceļu uzturēšanas līmeņiem.

Svarīgākais