Vidi un enerģiju eksponē desmito reizi

© publicitātes foto

Pirmā apaļā jubileja atzīmējama izstādei Vide un enerģija, kas kļuvusi par Baltijā lielāko pasākumu energoefektivitātes, infrastruktūras un vides tehnoloģiju jomā.

Izstādes organizatori informē, ka šogad pasākumā piedalās 111 uzņēmumu un organizāciju no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Austrijas, Baltkrievijas, Beļģijas, Kanādas, Krievijas, Polijas, Somijas, Vācijas, Zviedrijas un citām valstīm. Izstādes dalībnieku un tāpat apmeklētāju pulks dubultojies kopš tā laika, kad izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 nāca klajā ar zīmolu Vide un enerģija. Izstāde apvieno piedāvājumus gan biznesam, gan mājsaimniecībām. Savās jomās vadošo uzņēmumu pārstāvji izstādē rāda un stāsta, kādas ir jaunākās energoefektīvās siltumapgādes un mājokļu siltināšanas tehnoloģijas, videi draudzīgas apkures sistēmas, ventilācijas un kondicionēšanas iekārtas, LED apgaismes risinājumi, notekūdeņu attīrīšanas tehnoloģijas utt.

Ne bez kavēkļiem un aizdomām, bet tomēr cilvēku ikdienā ienāk individuālie elektriskie transporta līdzekļi, kuru radīšanā iesaistījušies arī Latvijas uzņēmumi. Akcents no rādīšanas uz stāstīšanu tiks pārlikts semināros. 16. oktobrī interesenti aicināti uz semināru Ilgtspējīgas elektroenerģijas attīstības iespējas Latvijā, un 17. oktobrī – uz semināru Inovatīvi risinājumi un viedas tehnoloģijas ilgtspējīgai un drošai enerģētikai. 16., 17., un 18. oktobrī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas stendā notiks interaktīvas aktivitātes par tēmu Oglekļa mazietilpīgas attīstības iespējas.

***

• Izstādi Vide un enerģija Ķīpsalā organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Rīgas Enerģētikas aģentūru un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

• Informācija par izstādi atrodama interneta vietnēs www.bt1.lv/ee un www.facebook.com/videenergija.

• Izstādes darba laiks 16. līdz 18. oktobrī no plkst. 10 līdz 18, 19. oktobrī – līdz plkst. 17.

• Ieejas biļete 5 eiro, bet pensionāriem un invalīdiem – 4 eiro, skolēniem – 3 eiro, bērniem līdz 7 gadu vecumam – bez maksas; ģimenes biļete 12 eiro četrām personām.

• Ķīpsalas izstāžu kompleksā vienlaikus notiek arī remonta, būvniecības un interjera izstāde Māja. Dzīvoklis 2014, kas pieejama ar tām pašām biļetēm.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais