Pēc svētkiem mediķiem joprojām ļoti daudz darba

Pēc Jaungada svinībām neatliekamās palīdzības mediķiem joprojām ir ļoti daudz darba visā Latvijā - palīdzība ir jāsniedz gan dažādas traumas guvušajiem, gan svinētājiem, kuri pārmērīgi lietojuši alkoholu.

Kā informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilona Noriete, kopumā ātrās palīdzības mediķi vakar devušies 1243 izsaukumos. 199 gadījumos mediķi snieguši palīdzību traumas guvušajiem, tostarp 134 cilvēki bija guvuši sadzīves traumas.

Krimināla rakstura traumas vakar guvis 41 cilvēks, un, kā liecina mediķu dati, visbīstamāk svinības aizvadīt bijis Rīgā, jo 28 cilvēki no uzbrukumiem cietuši tieši galvaspilsētā. Slidenu ielu un alkohola reibuma dēļ traumas uz ielām guvuši pieci cilvēki - divi Aizkrauklē un pa vienam Rīgā, Kurzemē un Zemgalē.

Mediķu palīdzība bijusi nepieciešama arī kādam bērnam Kazdangā, kurš applaucējies ar verdošu ūdeni. Mediķi mudina vecākus rūpīgāk pieskatīt savus bērnus, jo pēdējo pāris nedēļu laikā šis ir jau ceturtais gadījums, kad bērni gūst šāda veida traumas.

Vakar mediķi snieguši palīdzību 12 cilvēkiem, kuri bija saindējušies ar alkoholu - deviņi cilvēki bija pārdzēruši jēgu Rīgā, bet trīs - Latgalē. Savukārt 11 gadījumos Rīgā sniegta palīdzība cilvēkiem, kuri bija saindējušies ar medikamentiem.

Atsevišķos gadījumos svētku svinētāji guvuši arī zarnu infekcijas. Mediķi devušies palīdzēt divām šādām ģimenēm, kurās katrā bija inficējušies pa četriem cilvēkiem. Vienā gadījumā visu inficēto veselības stāvoklis bijis smags un viņus nācies nogādāt slimnīcā, savukārt otrā gadījumā hospitalizācija nav bijusi nepieciešama.

Svarīgākais