Ogrē turpinās cilvēku evakuācija

© f64

Ugunsdzēsēji ceturtdienas rītā no vienas mājas plūdu skartajā teritorijā Ogrē evakuējuši vēl trīs cilvēkus - vienu vīrieti invalīdu un divus jauniešus. Līdz ar to kopumā no plūdu skartajām vietām evakuēti desmit cilvēki un trīs suņi, pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Vetere.

Dienesta rīcībā esošā informācija liecina, ka plūdu rezultātā appludinātas apmēram 150 mājas. Plūdu seku likvidēšanā patlaban strādā pašvaldības rīcībā esošie sūkņi un trīs VUGD augstas veiktspējas sūknēšanas moduļi.

Lai arī naktī bijis lietus, ūdens līmeni tomēr izdevies samazināt par apmēram pieciem līdz septiņiem centimetriem.

Aizvadītajā vakarā plkst.23.50 darbu sāka VUGD Zemgales sūkņu stacija, kā arī aktīvi strādāja augstas veiktspējas sūknēšanas modulis "BaltFloodCombat", kas spēj īsā laikā pārsūknēt lielu daudzumu ūdens.

Kā pastāstīja Vetere, sūkņi savu darbu, pārpumpējot ūdeni no upes, turpina arī šodien.

LETA jau ziņoja, ka vakar spēcīgo lietavu dēļ Ogrē pārplūdusi Urgas upe, appludinot Pureņu ielu. Ogres novada dome ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu izsludināt ārkārtas situāciju gan Ogrē, gan visā novadā.

Ārkārtas situācija visā novadā izsludināta, jo ne tikai Ogrē un Pārogrē, bet arī citur novadā plūdi izraisījuši izskalojumus un nogruvumus.

Kā iepriekš skaidroja SIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" Meliorācijas departamenta vadītājs Edgars Griķītis, iepriekšējās diennakts situācija Ogrē, strauji pārplūstot Urgas upītei, vērtējama kā ārkārtas un nekontrolējama, savukārt ūdens noteci no applūdušās teritorijas traucēja un kavēja krūmu un ūdensaugu aizaugums, kā arī iedzīvotāju uzbūvētie tiltiņi.

Svarīgākais