Ogrē sāk evakuāciju; nodrošinās zupas virtuvi

© ogre.lv

Plkst.9 Ogres novada pašvaldībā tika sasaukta ārkārtas sēde, kurā tika pieņemts lēmums par turpmāko rīcību Urgas upes plūdu krīzes situācijā.

VUGD un pašvaldības policija ir sākusi applūdušo teritoriju apsekošanu un veic situācijas fiksāciju, aptaujā iedzīvotājus par evakuācijas nepieciešamību. Iedzīvotāji arī ir aicināti zvanīt pa tālruni 65071163 un 65071160 (Ogres novada pašvaldība), lai informētu par nepieciešamo palīdzību.

Tāpat iedzīvotājiem tiek piedāvāta evakuācija. Šobrīd evakuāciju lūguši 3 iedzīvotāji, kuri tuvākajā laikā tiks nogādāti Slimnīcas ielā 2, kas ir Ogres rajona slimnīcas telpas. SIA "Ogres rajonas slimnīca" valdes priekšsēdētājs Dainis Širovs informē, ka Slimnīcas ielā 2 var izmitināt vismaz 30 cilvēkus.

Plkst.13 tiks nodrošināta zupas virtuve Pārogrē pie veikala “Ābelīte” (Pārogres un Pavasara gatves krustojums), kur tiks novietots arī dzeramais ūdens.

Šobrīd Urgas upes tīrīšanas darbi ir pārtraukti, tiks nodrošināts nepieciešamais transports, lai novāktu pa nakti izsmeltos sanešus no upes krastiem un cilvēkiem būtu iespējams pārvietoties, ziņo ogre.lv

Svarīgākais