DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© f64

Šīsdienas nozīmīgāko norišu kopsavilkums

CAUR ČADU: Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) un Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube no Centrālāfrikas Republikas (CĀR) izkļuvuši caur Čadu, pateicoties Latvijas konsulārā departamenta darbam, ziņojis Ārlietu ministrijas preses sekretārs Kārlis Eihenbaums.

SUDRABA IZVĒLAS KOMISIJU: Ja būs tāda iespēja, partijas "No sirds Latvijai" (NSL) līdere, bijusī valsts kontroliere Inguna Sudraba ir apliecinājusi gatavību vadīt Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisiju. To politiķe apstiprināja šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, piebilstot, ka nekad nav vairījusies uzņemties atbildību.

APPLŪST DIENVIDU TILTS: Tehnisku problēmu dēļ šodien nedarbojās sūkņu stacija Rīgā, Ziepniekkalna ielā, tāpēc applūda Dienvidu tilta trešās kārtas brauktuve zem estakādes virzienā uz Bausku.

DĀLDERIS UZ EIROPU?: Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) atzinusi ka no „Vienotības" saraksta Kurzemes apgabalā 12.Saeimā ievēlētais un vēlētāju atbalsta ziņā partijas līderi Solvitu Āboltiņu apsteigušais Rīgas domes deputāts Ints Dālderis būtu pieņemams kandidāts darbam topošā eirokomisāra Valda Dombrovska (V) birojā.

LATVIJAS EXPO OZOLS: Ir noslēdzies Ekonomikas ministrijas (EM) izsludinātais iepirkuma konkurss par Latvijas paviljona celtniecību izstādē "Expo 2015" Milānā, un arhitekti to tālāk nodos EM un būvnieku rokās celtniecībai reālajā vidē. Paviljons tiks veidots ozola formā un to pēc izstādes beigām to nogādās atpakaļ Latvijā tālākai izmantošanai.

REFERENDUMA VĒL NEBŪS: Katalonijas reģiona valdība pirmdien izlēmusi neuzstāt uz 9.novembrī paredzētā neatkarības referenduma rīkošanu, paziņojis reģionālās partijas līderis. Spānijas premjerministrs Marjano Rahojs jau paziņojis, ka tās ir "lieliskas ziņas", un licis noprast, ka ir gatavs sarunām.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.