DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

Šīsdienas nozīmīgāko norišu apskats.

12 GADI CIETUMĀ: Rēzeknes tiesa šodien atzina par vainīgu bruņotā laupīšanā vairākkārt tiesāto Ralfu Tokaho un piesprieda viņam brīvības atņemšanu uz 12 gadiem vienu mēnesi un septiņām dienām bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz četriem gadiem un sešiem mēnešiem.Pilns spriedums būs pieejams 27.oktobrī, un desmit dienu laikā to varēs pārsūdzēt.

SPĪKERA KRĒSLS: Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) jaunajā parlamenta sasaukumā vēlētos uzņemties Saeimas priekšsēdētāja amatu. Pēc trīspusējās koalīcijas partneru tikšanās "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa žurnālistiem sacīja, ka nacionālā apvienība pieteica savu interesi par Saeimas priekšsēdētāja amatu. Līdz šim neviena no partijām oficiāli neizteica vēlmi virzīt savu kandidātu Saeimas priekšsēdētāja amatam.

DEGVIELA KĻŪS LĒTĀKA: Raugoties uz šī brīža tendencēm, varētu būt gaidāms jauns degvielas mazumtirdzniecības cenu kritums, lai gan no augusta beigām būtiskas izmaiņas degvielas mazumtirdzniecības cenā nav novērotas, tomē "Statoil Fuel&Retail Latvia" norāda, ka, sekojot naftas produktu cenu kritumam pasaulē, degvielas mazumtirdzniecības cenas Latvijā sasniegušas zemāko līmeni pēdējos divos gados.

PRASA NAUDU, LAI PASARGĀTU LATVIJU NO SĒRGAS: Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) šodien ir nosūtījusi Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai vēstuli, kurā lūdz steidzami īstenot visus nepieciešamos pasākumus, lai pasargātu Latvijas iedzīvotājus no inficēšanās ar Ebolas vīrusu, teikts LVSADA paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem. Vieglprātīga attieksme pret PVO ieteikumiem nav pieļaujama, jo noved pie traģiskām sekām.

VĒJONIS BEIDZOT MĀJĀS: Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis pēc vairāku dienu centieniem beidzot izkļuvis no Centrālāfrikas, kur notiekošās vardarbības dēļ bija spiests uzturēties ilgāk, nekā paredzēts.Vējoņa padomniece Aija Jakubovska pastāstīja, ka Vējonis un pārējā delegācija, tostarp Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube, nolaidušies Parīzē un šodien atgriezīsies Rīgā.

Latvijā

Satiksmes ministrija (SM) ir sagatavojusi grozījumus Autoceļu lietošanas nodevas likumā, ar kuriem plānots palielināt valsts pamatbudžeta ieņēmumus no autoceļu lietošanas nodevas 2025.gadā 25,765 miljonu eiro apmērā, kā arī turpmāk ik gadu 25,105 miljonu eiro apmērā, izriet no Finanšu ministrijas (FM) informatīvā ziņojuma, kuru ceturtdien skatīs valdība.