Baložu traģēdija: māte, iespējams, nogalinājusi divus bērnus

© Scanpix

Ģimene Baložos, kurā aizvadītās nedēļas beigās notika traģēdija - māte, iespējams, nogalinājusi divus mazus bērnus - saņēma sociālo palīdzību, taču dienestiem nebija ne aizdomu, ne ziņu, ka bērnu māte nespētu parūpēties par bērniem.

Kā nra.lv noskaidroja Ķekavas novada domē, kurā iekļaujas Baloži, bērnu māte vērsās Baložu sociālajā dienestā ar lūgumu piešķirt trūcīgās ģimenes statusu un, izvērtējot apstākļus, ģimenei šis statuss tika piešķirts. Ģimeni, kurā auga divi zēni - pusotru un trīs gadus veci - apmeklēja arī sociālie darbinieki, runāja ar māti, kaimiņiem. Par māti saņemtā informācija neliecināja, ka sieviete netiek galā ar bērnu audzināšanu, problēmas bija ar iztikšanu, tāpēc dienests piešķīra pabalstus.

Pašvaldība norāda, ka informācija par iespējamiem sievietes psihiskiem traucējumiem, ir tikai aizdomas, sociālajiem darbiniekiem šādu datu nav. To noskaidrošot izmeklēšana. Visādā ziņā, kontaktējoties ar dienesta darbiniekiem, kaimiņiem, šādi traucējumi neesot izpaudušies.

Pašvaldība nodrošinās atbalstu bērnu apbedīšanai, taču pagaidām pašvaldībā neviens no piederīgajiem nav vērsies. Zināms, ka šajā pat novadā dzīvo bērnu tēvs.

Policijas informācija liecina, ka krimināllieta ierosināta par slepkavību un bērnu māte ir aizturēta.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.