RECENZIJA: "The Kooks", "Listen”

© publicitātes

Šo britu indīpoproka grupu šogad bijis iespējams redzēt arī klātienē: „The Kooks” uzstājās festivālā „Positivus”, tiesa, svētdienā, kad daudziem (kā, piemēram, šo rindu autoram) jau bija nācies doties prom no Salacgrīvas. Nu neko, toties varam novērtēt šīs grupas jaunāko studijas albumu, kas pirms kāda mēneša parādījies mūzikas veikalu plauktos.

Britu četrinieks ar vokālistu un ģitāristu Luku Pričārdu priekšgalā izveidots 2004. gadā, tā nosaukums aizgūts no Deivisa Bovija 1971. gada dziesmas „Kook”. Grupas kontā līdz šim bija trīs albumi: “Inside In/ Inside Out" (2006), “Konk” (2008) un “Junk Of Heart” (2011), no kuriem par veiksmīgāko dēvējams pats pirmais, kas aptuveni pusgadu sēdēja britu albumu Top 20 un tika pārdots vairāk nekā miljons kopiju apjomā. Pēdējos gados "The Kooks" gan pamatīgi samazinājuši apgriezienus un pat nebija spēlējuši nevienā festivālā, tāpēc viņu aizdabūšana uz „Positivus” bija diezgan liels pārsteigums. Tāpat kā jaunais albums, kurš gan izpelnījies relatīvi vēsas mūzikas kritiķu atsauksmes, un arī britu topā bija ticis tikai līdz „The Kooks” nepieklājīgi zemajai 16. vietai. Jāpiebilst, ka šis ir pirmais albums ar jauno bundzinieku Aleksi Nunjesu.

PAR. Albumā ir vismaz trīs dziesmas, par kurām gribētos teikt – traki stilīgas! Runa ir par singlu „Down”, taču galvenokārt „It Was London” un „Bad Habit” – vismaz tās gan noteikti noklausieties! Taču arī kopumā ripulis atstāj visnotaļ pieklājīgu iespaidu.

PRET. Atā, „The Kooks”! Kamēr jūs čammājāties, dažnedažādi „Arctic Monkeys”, „Arcade Fire” un citi brīnumi strādājuši daudz čaklāk, bet šajā indīroka nišā grūstīšanās ir pamatīga un visiem tur vietas nepietiek. Un ar šādu te disku, kurš gan ir krietni virs vidējā līmeņa, tomēr ne ar ko īpašu nepārsteidz, pozīcijas neatgūt.

Sandris Vanzovičs

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Latvijā

Lai uzlabotu drošību lidmašīnās un nedisciplinētus pasažierus par veiktajiem pārkāpumiem gaisa kuģī varētu saukt pie atbildības, neatkarīgi no valsts jurisdikcijas, Saeima ceturtdien, 3.oktobrī, konceptuāli atbalstīja likumprojektu, ar kuru paredzēts ratificēt protokolu par grozījumiem Konvencijā par noziegumiem un dažām citām nelikumīgām darbībām, kas izdarītas gaisa kuģos.

Svarīgākais