Dzelzceļa stacijās ierīkos videonovērošanas sistēmas

© F64

“Latvijas dzelzceļš” parakstījis līgumu ar SIA „Komerccentrs DATI grupa” par informatīvo un videonovērošanas sistēmu ierīkošanu 16 pasažieru stacijās Jūrmalas un Jelgavas virzienos.

SIA „Komerccentrs DATI grupa” veiks projektēšanas un ierīkošanas darbus par kopējo summu 2,1 miljoni eiro projekta „Dzelzceļa pasažieru infrastruktūras modernizācija” ietvaros. Projekts pilnā apmērā tiek finansēts no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzekļiem. Darbi tiks uzsākti nekavējoties, un tos plānots pabeigt līdz 2015.gada 30.septembrim.

Informatīvo un videonovērošanas sistēmu ierīkošanas darbi ir veicami ciešā sadarbībā un saskaņā ar 24.jūlijā “Latvijas dzelzceļš” noslēgto līgumu izpildītāju - pilnsabiedrību „RBSSKALS Būvsabiedrība un Leonhard Weiss RTE”, kur ir uzsākuši 16 pasažieru staciju modernizācijas darbus Jūrmalas un Jelgavas virzienos.

Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansētā projekta ietvaros LDz modernizēs un labiekārtos 16 stacijas un pieturas punktus: Asari, Babīte, Bulduri, Cukurfabrika, Dubulti, Dzintari, Imanta, Jelgava, Lielupe, Majori, Melluži, Olaine, Pumpuri, Sloka, Vaivari un Zolitūde, ierīkos modernu pasažieru apziņošanas sistēmu, kas ļaus veikt automātiskus un manuālus paziņojumus par vilcienu pienākšanu un atiešanu, izmaiņām vilcienu kustības sarakstā kā arī brīdinājuma paziņojumus par bīstamām situācijām. Uz pasažieru platformām un staciju ēkās tiks uzstādīti displeji un skaļruņi. Pasažieru apziņošanas sistēma būs gan paplašināma, gan integrējama ar citām vilcienu kustības vadības sistēmām. Bez tam katrā stacijā tiks ierīkotas videonovērošanas kameras peronu un staciju uzgaidāmo telpu kontrolei, tādējādi gan uzlabojot pasažieru drošību, gan mazinot vandālisma un demolēšanas riskus.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.