GRĀMATAS: Klajā nāk Čikāgas piecīšu grāmata

© publicitātes

Šodien Jāņa Rozes grāmatnīcā tiekas ansamblis "Čikāgas piecīši” pilnā sastāvā. "Čikāgas Piecīšiem” šoruden īpaši ražas svētki - vienlaikus nāk klajā divas grāmatas: A.Legzdiņa grāmata „Čikāgas Piecīšu brīnišķīgie piedzīvojumi” un "Hei lailī un citas Čikāgas Piecīšu dziesmas” dziesmu krājums.

Leģendārā latviešu ansambļa Čikāgas Piecīši dvēsele, šīs grāmatas autors Alberts Legzdiņš ne tikai iedos krietnu humora vitamīna devu, bet arī paplašinās apvāršņus. Jo viņa stāsti balstīti reālajā latviešu dzīvē un vēsturiski objektīvos notikumos, turklāt vismaz trīs kontinentos, kur dzīvo latvieši. Lasiet un paildziniet savu mūžu! Smejiet - un paplašiniet apvāršņus!

Ansambļa dziedātās dziesmas jau sen kā folklorizējušās cauri laikiem vienojot dažādu paaudžu latviešus svešumā un Latvijā. „Hei lailī un citas Čikāgas Piecīšu dziesmas” dziesmu krājums piedāvā 119 ansambļa oriģināldziesmas, to tekstus un nošu rakstus, lai beidzot ieinteresētie izpildītāji ballītēs tās varētu atskaņot bez kļūdām. Grāmatas izdevējs „Musica Baltica”.

Ansambļa dalībnieki ieradušies Latvijā, lai abu grāmatu atvēršanas svētkos tiktos ar saviem draugiem un parakstītu grāmatas. Ansamblim vienas grāmatas izdošana ir lieli svētki, bet par divām ir dubultprieks!

Svarīgākais