MODE: šīs sezonas modes tendence - košās krāsas

© publicitātes

Rudens ir klāt, un veikalu plauktos jau kādu laiku ir pieejamas 2014./2015. gada rudens/ziemas sezonas kolekcijas. Neatkarīgā dodas pētīt, kādas ir aktuālākās tendences rudens sezonas kolekcijās – gan sievietēm, gan vīriešiem. Secinājums: kā vienu no šīs sezonas aktuālākajām modes tendencēm skaļi sevi piesaka košās krāsas, kas ikvienu kolekcijas modeli padara jo īpaši pamanāmu.

Šosezon, kad stila tendenču daudzveidība šķiet plašāka nekā jelkad, modes zīmolu jaunāko kolekciju sortimentā patiesi var apjukt. Tāpēc atbildēt uz jautājumu, kā šoruden ģērbties, aicinām modes mākslinieci Daci KrieviņuBahmani (dacebahmann.com).

«Krāsu ziņā šis rudens/ziema ne ar ko būtiski neatšķiras no iepriekšējās sezonas, vienīgi klāt nākusi rozā krāsa, kas iepriekš nebija tik ļoti akcentēta. Ļoti aktuāls ir arī piesātināts bordo, tas dominē arī manā jaunajā kolekcijā. Aktuāls ir arī melnais dažādās faktūrās – āda, vilna, zīds, atlass. Protams, neviens nenošaus greizi, ja izvēlēsies melnbalto salikumu – šo krāsu kombinācija vienmēr ir aktuāla, un arī šī sezona nav izņēmums,» stāsta modes māksliniece. Viņai pašai ļoti patīk XL adījumi jeb oversize, kas ir šīs sezonas must have. «Ziemā visi grib siltumu un tāpēc arī ģērbjas siltos džemperos, bet šogad topā ir tieši apjomīgi adījumi, un tos var kombinēt gan ar ādas svārkiem, gan biksēm,» iesaka Dace KrieviņaBahmane, piebilstot, ka viņa savās kolekcijās izmanto dabisko ādu, bet tikpat labi tā var būt arī mākslīgā – atkarībā no katra uzskatiem. Viņa stāsta, ka šosezon topā ir arī kažokādas un – kažoks kā apģērbs. Iepriekš tas nav bijis tik ļoti izcelts, kā tas ir šajā sezonā.

«Man patīk arī eklektiskais stils – dažādu rakstu un kultūru sajaukums vienā tēlā. Arī militārais stils un haki krāsa, kas šosezon kļuvusi vēl aktuālāka nekā iepriekšējā sezonā. Šoruden/šoziem modē ir arī pasaku feju motīvs – baltā krāsa, caurspīdīgums. No rakstiem – rūtis. Gan skotu rūtis, gan ģeometriskas un vairāk askētiskas – kombinācijā balts ar melno. Joprojām topa augšgalā ir un man arī pašai patīk sportiskais stils sajaukumā ar sievišķīgo, piemēram, sportiska stila apavi arī pie kleitas.»

Modes māksliniece uzsver: «Nevajag ļoti ieciklēties uz to, kas ir moderni un kas nav. Jo tas, kā ģērbties, ir atkarīgs no katra personības. Globāli jau nav nekā tāda, kas būtu beidzies – ir tikai lietas, kas šobrīd vairāk dominē. Piemēram, šajā sezonā modē nāk laiviņu augstpapēžu kurpes bez platformas, bet sportiska stila apavi uz biezas platformas ir aktualitāte. Tāpat aktuālāki ir apavi ar spiciem purngaliem, bet es negribu teikt, ka apaļie purngali ir nemoderni. Daudz kas turpinās no iepriekšējām sezonām, bet šis vienkārši ir stāsts par jaunajām tendencēm.»

***

SIEVIETĒM – EKSPRESĪVAS KRĀSAS

Sulīgi krāsu kontrasti: zaļā krāsa kombinācijā ar spilgti rozā; drosmīgi violeto un dzelteno toņu savienojumi; izteiksmīgs sarkanās krāsas piesātinājums

Kašmira mēteļi

Kažokādas un kažoki – lieli un pūkaini

Visdažādāko garumu un materiālu kleitas

Svārki ar detaļām – košām un interesantām apdrukām

Koši un pamanāmi adījumi; šīs sezonas must have – oversize

Ādas somas; somas ar košām un neparastām apdrukām

Apmetnis kombinācijā ar šaurām biksēm vai piegulošiem svārkiem un kleitām

Moderna ģeometrija un ģeometrisku formu saspēles

Piesātināti indigo krāsas toņi

Pieguļoši džinsi ar pazeminātu vai paaugstinātu jostasvietu; džinsi ar atlocītiem galiem vai sašaurinājumu pie potītes

Dažādu stilu kombinācija – eleganti adījumi un avangardiska stila mētelis

Vakartērpu sadaļā – variācijas par samta tēmu sarkanvīna, tumši zilos un smaragdzaļos toņos; samts kombinācijā ar caurspīdīgu šifonu, mežģīnēm un pat apdrukām

Vesternu stila cepure; mētelis ar bārkstīm vesternu stilā

Etniskie raksti – ne tikai apģērbā, arī apavos un aksesuāros

***

VĪRIEŠIEM – BEZRŪPĪGA DAŽĀDĪBA

Stepētas virsjakas

Lietusmēteļi

Melnās un baltās krāsas kombinācijas

Brūni uzvalki

Motociklistu stils

Augstās apkakles

Šauras taisna piegriezuma bikses

Masīvas somas

Rūtiņu raksts

Baikeru zābaki un jakas

Rupji adījumi un uzšuves; vienkāršs adījums un silta, detaļām akcentēta jaka

Kombinācijā – āda ar adījumiem, spīdīgi materiāli un matēti audumi, baltais uz melnā

Tumšs džinss un daudz melnās krāsas, ko papildina tumši sarkanais, zilais, kā arī baltie un pelēkie toņi

Dzeltenbrūni aksesuāri

Nevainojamas kvalitātes un klasiskas elegances savienojums 70. gadu glamūra un pārpilnības noskaņās

Svarīgākais