Latvijas un Igaunijas vēstniecība Ēģiptē kopīgi īrēs telpas

No šodienas Latvijas un Igaunijas pārstāvniecības Ēģiptē darbu turpinās kopīgi nomātās telpās, tādējādi nodrošinot administratīvo izmaksu optimizāciju.

Latvijas vēstniecības Ēģiptē telpu nomas maksa ir 6300 ASV dolāri (3074 lati) mēnesī. Igaunijas puse apmaksās telpu nomas maksu atbilstoši savām vajadzībām izmantojamajām platībām, norāda Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM), gan neprecizējot summu, kas būs jāmaksā igauņiem.

ĀM Preses centra nodaļa informē, ka šāda vienošanās tika panākta ārlietu ministra Māra Riekstiņa (TP) tikšanās laikā ar Igaunijas ārlietu ministru Urmasu Paetu šā gada februārī un vēlāk abu valstu ārlietu ministriju politiskajās konsultācijās.

"Šī iniciatīva uzskatāma par labu piemēru Baltijas valstu sadarbībai līdzīgu projektu īstenošanai arī nākotnē, ņemot vērā, ka 2010.gadā Latvija pārņems prezidentūru Baltijas Ministru padomē," uzsver Riekstiņš.

Latvijas vēstniecība Kairā darbojas kopš 2007.gada, tās oficiālā atklāšana notika 2009.gada martā. Sākot ar 2010.gadu, kopīgi īrētās telpās darbu uzsāks arī Igaunijas pārstāvniecība Ēģiptē.

Latviju Ēģiptē pārstāv vēstnieks Māris Selga.

Šobrīd tiek apsvērta iespēja sadarboties ar Igaunijas kolēģiem vēl kādā no Latvijas vēstniecībām, bet konkrēts lēmums vēl nav pieņemts.