RUDENS RECEPTES: Ravioli ar tomātu mērci un Parmezānu

© Leonīds Gusevs

Variācija par tomātu temu

SASTĀVDAĻAS:

400 g ravioli ar liellopa gaļu

300 g tomātu savā sulā

100 g ķirštomātiņu

1 neliels sīpols

pāris ķiploka daiviņas

50 ml baltvīna

1 ēdamkarote tomātu pastas

Parmezāna siers

olīveļļa

oregano

sāls

pipari

PAGATAVOŠANA:

1. Sīpolus un ķiplokus smalki sagriež un olīveļļā apcep, pielej baltvīnu un aptuveni vienu minūti pavāra.

2. Pievieno tomātu pastu un 1–2 minūtes visu apcep.

3. Pievieno uz pusēm sagrieztus ķirštomātiņus, sakapātus tomātus savā sulā, uz lēnas uguns sautē aptuveni 4–5 minūtes.

4. Pievieno oregano, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.

5. Ravioli novāra, kā norādīts uz iepakojuma, ieliek mērcē un aptuveni vienu minūti apcep. Pasniedzot pārkaisa ar Parmezāna sieru.