Zupas mēdz būt ne tikai karstas un ar kūpošu cūkgaļas šķēli, bet arī aukstas, pasniegtas ar jūras veltēm. Turklāt - tomāti lieliski noder gan karstai, gan aukstai variācijai par zupām.
Tomātu aukstā zupa ar garnelēm
SASTĀVDAĻAS:
1,5 kg mīkstu tomātu
350 g tīrītu tīģergarneļu
2 sarkanas paprikas
3 ķiploka daivas
150 g baltmaizes grauzdiņu
kaltēts oregano
svaiga bazilika saišķītis
1 ēdamkarote olīveļļas
PAGATAVOŠANA:
1. Tomātus karstā ūdenī noblanšē, pārlej ar aukstu ūdeni un novelk miziņu.
2. 200 grādu temperatūrā cepeškrāsnī izcep papriku, novelk tai miziņu.
3. Tomātus, papriku, daļu no bazilika un sasmalcinātu ķiploku sablendē. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un uz kādu laiku noliek ledusskapī.
4. Sagatavo baltmaizes grauzdiņus: stienīšos sagrieztu apgrauzdē, tad atdzesē. Tīrītas tīģergarneles sajauc ar oregano, sasmalcinātu atlikušo baziliku, saberztiem ķiplokiem, sāli un pipariem.
5. Viegli apgrozot, garneles dažas minūtes sakarsētā eļļā apcep.
6. Aukstu zupu pasniedz ar garnelēm, svaiga bazilika lapiņām un grauzdiņiem.
Veģetārā tomātu biezzupa
NEPIECIEŠAMS:
1 kg gatavu tomātu
3 vidēja lieluma kartupeļi
2 burkāni
sīpols
ķiploka daiviņa
zaļumi, čili – pēc vēlēšanās
PAGATAVOŠANA: