Krievija savā ES personu melnajā sarakstā iekļauj Judinu, Maizīti un Hermani

© F64

Krievija savā Eiropas Savienības (ES) personu melnajā sarakstā ir iekļāvusi Saeimas deputātu Andreju Judinu, Satversmes aizsardzības biroja vadītāju Jāni Maizīti un režisoru Alvi Hermani, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Kārlis Eihenbaums atturējās nosaukt Krievijas melnajā sarakstā iekļauto Latvijas pilsoņu vārdus. Viņš aģentūrai LETA sacīja, ka Latvija izsaka nožēlu par šādu Krievijas rīcību, jo neredz tai nekādu loģisku pamatojumu, kāpēc tieši šīm personām ir liegta ieceļošana Krievijā.

"Acīmredzot Krievija vienkārši vadījusies pēc savas izpratnes ar motivāciju nepalikt "parādā" Latvijai. Šādu pieeju mēs neuzskatām ne par saprātīgu, ne konstruktīvu," norādīja Eihenbaums, piebilstot, ka par šo Krievijas lēmumu attiecīgās personas ir jau informētas.

Latvijā

Ar jaunu dziesmu “Domas negulēs” un tās videoklipu klajā nākusi Diona. “Dziesma ir dvēselisks stāsts par sirdssāpēm, pārdzīvotām emocijām un skumjām, kas neatstāj pat nakts klusumā. “Domas negulēs” sapratīs ikviens, kurš reiz ir cīnījies ar šķiršanās sāpēm un mēģinājis rast mieru nemierīgās domās,” vēsta dziedātājas komanda.