Svētku priekšvakarā daļa Rēzeknes palikusi bez elektrības

Gadumijas priekšvakarā šorīt daļa Rēzeknes palikusi bez elektrības, jo izcēlies ugunsgrēks divos elektrības skapjos, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Inese Veisa.

Pēc Veisas stāstītā, šorīt neilgi pirms plkst.9 ugunsdzēsēji saņēmuši informāciju, ka Rēzeknē, Koku ielā, aizdegušies divi elektrības sadales skapji pie augstsprieguma līnijām.

Ierodoties ugunsgrēka vietā, glābēji secinājuši, ka liesmas dzēst nav iespējams, jo elektrības skapjos neesot bijis iespējams atslēgt elektrību. Šādos apstākļos ugunsdzēsēji sākotnēji vien dežūrēja notikuma vietā un uzraudzīja, lai liesmas nenodara plašākus postījumus.

AS "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis aģentūrai LETA apstiprināja, ka šobrīd daļa Rēzeknes iedzīvotāji ir palikuši bez elektrības, taču izteica cerību, ka pāris stundu laikā situācija varētu tikt atrisināta un jauno gadu pilsētas iedzīvotāji varēšot sagaidīt jau ar elektrību.

Pēc Siksņa stāstītā, negadījums Rēzeknē ir saistīts ar tehniskiem traucējumiem apakšstacijā Rēzeknē, kad vēl nenoskaidrotu iemeslu dēļ tika novērota dūmošana un gruzdēšana.

Elektrība iedzīvotājiem tika atslēgta, lai varētu tikt veikti dzēšanas darbi. Šobrīd bez elektrības ir daļa iedzīvotāju, jo iespēju robežās elektrības padeve notiek pa alternatīviem ceļiem no citām stacijām.

Runājot par stratēģiski svarīgiem objektiem, uzņēmuma pārstāvis norādīja, ka tie ir nodrošināti ar saviem ģeneratoriem, kā arī tiem vienmēr ir alternatīvas iespējas, lai avārijas situācijā darbs, piemēram, slimnīcās vai citās iestādēs, varētu turpināties.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais