Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Inga Bite vēršas pret Latvijas Krievu savienību

© f64

Latvijas Reģionu Apvienības 11.Saeimas deputāte Inga Bite vērsusies Datu valsts inspekcijā ar lūgumu veikt pārbaudi un konstatēt, kādā veidā un kādos apstākļos konkrēti privātpersonu dati - vārdi, uzvārdi un dzīvesvietas adreses, ir nonākuši partijas „Latvijas Krievu savienība” rīcībā, kā arī izvērtēt iespējamos partijas "Latvijas Krievu savienība" pārkāpumus šajā sakarā.

Tiekoties ar vēlētājiem, man vairākkārt tikuši uzdoti sašutuma un neizpratnes pilni jautājumi par vēstulēm, kuras daudzas privātpersonas saņēmušas no politiskās partijas "Latvijas Krievu savienība". Šīs vēstules ir sūtītas pa pastu un personīgi adresētas konkrētajiem cilvēkiem, no kā secināms, ka partijas "Latvijas Krievu savienība" rīcībā ir nonākusi informācija par šo personu dzīvesvietām. Privātpersonas apgalvo, ka nav savus personas datus nodevušas partijas „Latvijas Krievu savienība” rīcībā un nav devušas atļauju to izmantošanai šādā veidā. Uzskatu šos apgalvojumus par ticamiem, jo tā apgalvo vairāki desmiti cilvēku, kas iespējamo kļūdas procentu ievērojami samazina – norāda I.Bite.

Visas personas, kuras izteikušas augstāk minētās sūdzības, apvieno viena kopēja pazīme. Šīs personas ir vērsušās pie notāra un parakstījušas biedrības "Sargāsim mūsu bērnus" likumdošanas iniciatīvu - grozījumus Bērnu tiesību aizsardzības likumā. Arī saņemtās vēstules ietver atsauci uz šo likumprojektu un nepatiesu apgalvojumu, ka partija „Latvijas Krievu savienība” ir vienīgā, kura Latvijā aizsargā bērnus. Tāpēc Datu valsts inspekcija lūgta noskaidrot, kādā veidā personas dati, kas, visticamāk, sniegti notāram paraksta apliecināšanas procedūras ietvaros, ir nonākuši politiskas partijas rīcībā.