DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© F64

Šīs dienas nozīmīgāko norišu apskats.

BEIDZOT ATKLĀJ: Kopējā valsts bankas "Citadele" pārdošanas cena ir 98,67 miljoni eiro, šodien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V). Viņa informēja, ka, noslēdzot vienošanos ar investoru, Latvijas valsts saņems maksu par banku līdz nākamā gada martam vienā maksājumā.

FINIŠA TAISNĒ: Ceturtdien, 2.oktobrī, Liepājā maksātnespējīgās AS "Liepājas metalurgs" (LM) maksātnespējas administrators Haralds Velmers parakstīs pārdošanas līgumu ar investoru "KVV Group", šodien nolēma valdība.

ARVIEN SKUMJĀK: Neskatoties uz to, ka tradicionāli, tuvojoties vēlēšanām, Latvijā iedzīvotāju noskaņojums kļūst cerīgāks, jaunākā "DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultāti rāda, ka šoreiz kopējais noskaņojums dramatiski pasliktinājies. Iedzīvotāji viskritiskāk vērtējuši Latvijas ekonomiku - gan pašreizējo situāciju, gan izmaiņas, gan arī attīstības prognozes.

AKTIVIZĒ SABIEDRĪBU: Partija "Saskaņa" šodien iesniedza Saeimā vairāk nekā 10 300 parakstu, kas savākti portālā "manabalss.lv", lai pārtrauktu bankas "Citadele" pārdošanu. "Saskaņas" valdes priekšsēdētājs Nils Ušakovs žurnālistiem sacīja, ka "Saskaņas centra" deputāti šonedēļ vēlreiz piedāvās Saeimas deputātiem balsot par lēmumprojektu, kas paredz uzdot valdībai apturēt "Citadeles" pārdošanu. Saeima jau vairākas reizes iepriekš noraidīja šādu opozīcijas ierosinājumu.

Latvijā

Satiksmes ministrija (SM) ir sagatavojusi grozījumus Autoceļu lietošanas nodevas likumā, ar kuriem plānots palielināt valsts pamatbudžeta ieņēmumus no autoceļu lietošanas nodevas 2025.gadā 25,765 miljonu eiro apmērā, kā arī turpmāk ik gadu 25,105 miljonu eiro apmērā, izriet no Finanšu ministrijas (FM) informatīvā ziņojuma, kuru ceturtdien skatīs valdība.