Jahta ar septiņiem cilvēkiem uzskrien uz sēkļa

© F64

Sestdienas pēcpusdienā jahta kāda jahta ar septiņiem pasažieriem uzskrējusi uz sēkļa un atradusies bīstami tuvu Mangaļsalas molam, draudot uzskriet uz akmeņiem, ziņo Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga)

Sestdien, plkst. 15:05 MRCC Rīga saņēma informāciju no personas, kura atradās uz jahtas "Natalia", ziņojot par radušos situāciju.

MRCC Rīga norīkoja Krasta apsardzes patruļkuģi KA-09 "Klints" doties uz Mangaļsalas molu un sniegt palīdzību nelaimē nonākušajiem cilvēkiem, kas atrodas uz jahtas, kā arī informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu.

Krasta apsardzes patruļkuģis KA-09 "Klints" novilka jahtu no akmeņiem un, veicot vizuālo pārbaudi, secināja, ka jahtai ir bojāta stūres iekārta un ir radusies sūce. Operatīvi tika uzsākta ūdens atsūknēšana un jahtas nogādāšanu drošā vietā. Jahta "Natalia" tika nogādāta uz jahtklubu "'Centrālais jahtklubs", Bolderājā.

Glābšanas operācija piedalījās arī Rīgas ostas policija. Negadījumā un glābšanas operācijā cilvēki nav cietuši.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.