Jelgavas "meiteņu konflikts" ir bijis sadzīvisks

© f64

Kā ziņo zz.lv, Trešdien, 24.septembrī, masu medijos tika pausta informācija, ka konflikta laikā starp vairākām skolniecēm pirmdien, 15. septembrī, Jelgavā uz ielas piekauta meitene, 6. klases skolniece no ukraiņu bēgļu ģimenes.

Pamatojoties uz augstāk minēto, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde informē, ka 16. septembrī Jelgavas iecirknī saņemts iesniegums no 2003.gadā dzimušās meitenes tēva, ka Jelgavā, Jauniešu centrā “Junda” noticis sadzīvisks konflikts, starp viņa meitu un vēl divām meitenēm zīmēšanas nodarbības laikā 15.septembrī.

Par šo faktu policijā tika uzsākta administratīvā lietvedība un nozīmēta tiesu medicīniskā ekspertīze, kura apliecina, ka miesas bojājumi nodarīti maznozīmīgi un meitene turpina apmeklēt skolu. Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka starp trim 6. un 7. klases skolniecēm ir noticis sadzīviska rakstura konflikts.

Izvērtējot notikušā apstākļus, tai skaitā liecinieku liecības, tiesu medicīniskās ekspertīzes atzinumu un citus faktus, policija secina, ka publiskajā telpā sākotnēji izskanējusī informācija īsti neatbilst patiesībai, jo konflikta iemesli bija sadzīviska rakstura, nevis saistīti ar nacionālo jautājumu risināšanu.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais