Pirms vēlēšanām kaislības sit augstu vilni; sākas apsaukāšanās

© f64

Rīgas mērs Nils Ušakovs šodien ir publiski paziņojis, ka viņa oponentam, Vienotības pārstāvim Didzim Šēnbergam esot atkarība no narkotikām un ir "smagas halucinācijas", tādējādi paužot attieksmi pret apgalvojumiem, ka uzjundītais skandāls ap politiķu braucienu uz Gruziju kopā ar Citadeles pircējiem ir tieši kreisā flanga inspirācija.

"Šķiet, ka Vienotības ētikas speciālists lieto smagas narkotikas, kas izsauc ne mazāk smagas halucinācijas. Es pat nezinu, kā tāds Didzis Šēnbergs izskatās. Vēl jo vairāk, neesmu ar viņu nekādā formā apspriedis Vienotības brauciena uz Gruziju tēmu," norāda "Saskaņas" valdes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Jāatgādina, ka īpaši sasauktajā Saeimas Ētikas komisijas sēdē, tās vadītājs Didzis Šēnbergs paziņoja, ka Saskaņas līderis Nils Ušakovs esot atzinies, ka vēsts par Gruziju ir "Kremļa partijas "Saskaņa" apmaksāta priekšvēlēšanu kampaņa". Šēnbergs šo apgalvojumu pamatoja, atsaucoties uz e-pastu, ko sūtījis "Saskaņas" līderis.

Kā ziņo mediji, tad 1. augustā avioreisā no Rīgas uz Tbilisi bija pulcējusies raiba kompānija — Vienotības politiķis Dzintars Zaķis, ekspremjers Valdis Dombrovskis, zaļzemnieks Raimonds Vējonis, kā arī Citadeles bankas potenciālo pircēju pārstāvis — ASV finanšu fonda Ripplewood Holdings oficiālais pārstāvis Latvijā, finanšu konsultāciju firmas Callidus Capital līdzīpašnieks Valdis Siksnis. Savukārt divas dienas pirms lidojuma uz saulaino Gruziju Laimdotas Straujumas valdība aiz slēgtām durvīm izlēma piešķirt ekskluzīvu statusu vienam no diviem Citadeles tīkotājiem, proti, V. Sikšņa pārstāvētajam Ripplewood. 

Latvijā

Rīgā atrasti Somijas korupcijas skandāla figuranta Arto Autio īpašumi, vēsta Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica", kas sāka šīs informācijas izpēti pēc kāda trauksmes cēlāja atsūtītas informācijas.

Svarīgākais