DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© f64

Šīsdienas svarīgāko norišu apskats

MĀCĪTĀJS PEDOFĪLS: Vatikāns piemērojis mājas arestu bijušajam pāvesta nuncijam Dominikānas Republikā Juzefam Vesolovskim, kuru jūnija baznīcas disciplinārā komiteja atzinusi par vainīgu pedofīlijā un izslēgusi no priesteru rindām. Pedofilija un garīdznieku seksuālie noziegumi metuši ēnu uz katoļu baznīcu daudzās valstīs.

NEIZPRATNE AR CITADELI: Ap bankas Citadele pārdošanu vēlaizvien raisās skandāls. Lietā atklājušies jauni, nepatīkami aspekti, kā arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veiks pārbaudi saistībā ar bankas pārdošanas darījumu.

ATBALSTS UKRAINAI: Citu pasaules valstu izrādītais atbalsts Ukrainai turpinās. Igaunijā ārstēties ieradušies desmit cilvēki, kas guvuši ievainojumus karadarbībā Ukrainas austrumos, Japānas valdība Ukrainas krīzes dēļ pastiprinājusi sankcijas pret Krieviju, kuras ieviesa augusta sākumā un aptuveni 170 poļu ogļraču trešdien nobloķējuši dzelzceļa sliedes netālu no robežas ar Krievijas Kaļiņingradas apgabalu, lai apturētu vilcienu ar Krievijas ogļu kravu.

STRĪĶI ATJAUNO: Rīgas apgabaltiesa šodien apmierināja bijušās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes prasību par atjaunošanu amatā.

LEMBERGS PIEKRĪT: Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") pieņēmis Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes vakar izteikto aicinājumu un piekritis būt ZZS Ministru prezidenta amata kandidāts. 

BŪS VIEGLĀK: Labklājības ministrija (LM) izstrādājusi grozījumus "Noteikumos par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu", kas paredz virkni trūcīgajiem iedzīvotājiem labvēlīgu izmaiņu, tostarp jaunus ienākumu veidus, kas netiks ņemti vērā, vērtējot personas materiālo stāvokli, iespēju veidot naudas līdzekļu uzkrājumus un automātisku trūcīgā statusa neatņemšanu nodarbinātības uzsākšanas gadījumā.

Latvijā

Satiksmes ministrija (SM) ir sagatavojusi grozījumus Autoceļu lietošanas nodevas likumā, ar kuriem plānots palielināt valsts pamatbudžeta ieņēmumus no autoceļu lietošanas nodevas 2025.gadā 25,765 miljonu eiro apmērā, kā arī turpmāk ik gadu 25,105 miljonu eiro apmērā, izriet no Finanšu ministrijas (FM) informatīvā ziņojuma, kuru ceturtdien skatīs valdība.