GRĀMATU APSKATS: Īsi par konservēšanu

© publicitātes

Jums nav jābūt izcilam pavāram, lai pagatavotu brīnišķīgus un garšīgus konservus!

Grāmata Īsais kurss konservēšanā, ko izdevis apgāds Zvaigzne ABC, būs lielisks padomdevējs gan tiem, kuri vēlas apgūt konservēšanas iemaņas, gan tiem, kuri grib pilnveidot savas prasmes. Savāriet: pikantas marinādes, eksotiskus čatnijus, zeltainus sīrupus. Pagatavojiet burvīgus ievārījumus, mutē kūstošas marmelādes, dzirkstošus augļu sidrus, samtainus krēmsierus. Uzglabājiet kaltētas sēnes un garšaugus, sālītu gaļu un zivis, saldētas ogas un dārzeņus. Grāmatā sniegti vienkārši padomi un apkopotas iecienītākās receptes. Nekas garšas ziņā nelīdzinās mājās gatavotiem ievārījumiem un želejām, marinētiem pipargurķīšiem un ķiršiem brendijā!

Iesakām izmēģināt daudzas receptes! «Šī grāmata sastāv no daudzām nodaļām, kas palīdzēs jums trīs pakāpēs apgūt konservēšanas mākslu. Šeit iekļautas visas konservēšanas jomas, sākot no dārzeņu marinēšanas un beidzot ar gaļas sutināšanu. Receptes sakārtotas atbilstoši grūtības pakāpei – sākumā varēsiet apgūt pamatprasmes un pēc tam pamazām, iegūstot pieredzi un iemaņas, ķerties pie aizvien sarežģītākiem izaicinājumiem. Katras receptes beigās atradīsiet informāciju par to, kā un kur jāsaglabā gatavie konservi, cik ilgi tiem jānostāvas, lai garšas varētu nobriest, cik ilgi tos drīkst uzglabāt un kā jārīkojas ar konserviem pēc to atvēršanas. Sākumā mēdz gadīties, ka ne visi nosacījumi uzreiz perfekti tiek ievēroti, tāpēc priekšlaikus ir uzskaitītas galvenās problēmas, kas varētu rasties, un izskaidroti iemesli, kā arī doti ieteikumi,» rakstīts grāmatas ievadā.

Svarīgākais