Pirms vēlēšanām Ušakovs izvērš ārējos sakarus

© f64

Tuvojoties vēlēšanām, sociāldemokrātiskās partijas Saskaņa līderis Nils Ušakovs pie mundiera piespraudis vēl vienu piemiņas zīmi.

 Pēc tikšanās ar Krievijas varas spices pārstāvjiem un ASV Valsts departamenta darbiniekiem N. Ušakovs ticies arī ar ideoloģiski saistīto Eiropas Parlamenta prezidentu Martinu Šulcu.

Tikšanās laikā M. Šulcs, kas Eiroparlamentā pārstāv Sociālistu un demokrātu progresīvās alianses grupu, kurā darbojas arī no Saskaņas centra ievēlētais Andrejs Mamikins, esot uzslavējis N. Ušakovu kā Latvijas nākotnes kaldinātāju.

«Es atbalstu viņa [N. Ušakova] kampaņu. Viņš ir Latvijas cerība. Nils un viņa draugi ir pārveidojuši savu partiju par mūsdienīgu, uz nākotni orientētu partiju, un tā ir iespēja kā Latvijas valstij, tā arī Eiropas Savienībai un visai sociāldemokrātu saimei Eiropā,» teicis M. Šulcs.

Ideoloģiskais domubiedrs N. Ušakovam nav taupījis atzinīgus vārdus arī par Saskaņas centieniem Krimas notikumu kontekstā īpaši nesaasināt attiecības ar Krieviju, vienlaikus mudinādams lietas tomēr saukt īstajos vārdos.

Politologs Filips Rajevskis gan neuzskata, ka šīs N. Ušakova ārpolitiskās aktivitātes norādītu uz viņa ietekmi starptautiskajā sabiedrībā. Viņaprāt, tas ir naivs mēģinājums apliecināt savu piederību starptautiskajai elitei, vienlaikus pārliecinot vēlētājus, ka viņš patiešām ir premjerministra amata cienīgs.

Svarīgākais