Grebņevā rindā gaida 20 kravas automašīnas

Uz Latvijas un Krievijas robežas Grebņevas robežkontroles punktā šorīt izbraukšanu no Latvijas gaida 20 kravas automašīnas, bet Terehovas robežkontroles punktā rindas nav, aģentūra LETA uzzināja Valsts robežsardzē.

Diennakts laikā Grebņevā rinda sarukusi par 110 automašīnā, bet Terehovā transportlīdzekļu rinda izzuda jau vakar.

Jau ziņots, ka pirms Ziemassvētkiem, 24.decembrī, izbraukšanu no Latvijas gaidīja 1640 kravas automašīnas.

Rindas tik garas bija izstiepušās, jo Krievijas muitas dienests pastiprināja mūsu valsts autopārvadātāju kontroli.

Kā ziņots, Valsts ieņēmumu dienests (VID) kravas automašīnu rindu samazinājumu uz Latvijas Austrumu robežas skaidro ar pārvadājumu apjoma kritumu, nevis ievērojamu Krievijas Muitas dienesta noformēto kravu apjoma kāpumu.

VID Komunikācijas daļā aģentūru LETA otrdien informēja, ka kravu apstrādes dinamika pēdējā nedēļā norāda, ka Krievijas muitas amatpersonu noformēto automašīnu skaits saglabājies iepriekšējā līmenī.

Līdz ar to, izvērtējot informāciju, patlaban rindu samazinājums notiek, krītot pārvadājumu apjomam, nevis ievērojami pieaugot Krievijas muitas dienesta noformēto kravu apjomam.

Latvijā

Latvijas Studentu apvienība (LSA) šodien sarunās ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Finanšu ministrijas (FM) pārstāvjiem vienojusies par kompromisu nākamgad palielināt "Studētgoda" stipendiju no 175 uz 180 eiro, palielinot arī stipendijas pretendentu maksimālo ienākumu slieksni, aģentūrai LETA pavēstīja LSA pārstāve Evelīna Tīna Circene.

Svarīgākais