Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Bulduros notiks Rudens stādu parāde

© f64

20. septembrī jau desmito reizi notiks Rudens Stādu parāde, kas norisināsies nozarei stratēģiski zīmīgajā vietā - Bulduru Dārzkopības vidusskolas stādītajā un veidotajā dārzā.

Rudens Stādu parādē kā katru gadu piedalīsies stādu audzētavas no visas Latvijas, piedāvājot plašu klāstu augļu koku, ogulāju, dekoratīvo koku un krūmu, ziemcietes un citus stādus. Tāpat viņu loku papildinās arī dārza preču tirgotāji, kā arī amatnieki un mājražotāji.

Pasākums notiek rudens sezonas atklāšanas laikā, iekrāsojot dārznieka sezonas ritējumu. 

Gan audzētājiem, gan apmeklētājiem būs iespēja ne tikai izmantot šīs sezonas lielāko dārzkopības pasākumu stādu iepirkšanas nolūkos, bet piedalīties orientēšanās stafetē, atpazīstot dārzā augošos kokus, puķes un citus augus.

Audzētāju sacensībā tiks pasniegta pirmās vietas ieguvējam, savukārt apmeklētāji par piedalīšanos stafetē saņems vērtīgas balvas no Fiskars un SIA Laflora. Šī gada jaunumu - simpātiju balvu kādam no audzētājiem pasniegs uzņēmuma SIA Amazone pārstāve Maija Jaunzeme.

Stādu audzētāju biedrības organizētās Stādu parādes ir vienīgie nozares pasākumi, kur apmeklētājiem ir garantija par to, ka piedāvājumā ir tikai Latvijā audzēti stādi. To kontrolē speciāli izveidota ētikas komisija, kas pārliecinās par stādu atbilstību biedrībā pieņemtajai definīcijai "Kas ir Latvijā audzēts stāds?". Plašāku informāciju iespējams iegūt www.stadi.lv.

10. Rudens Stādu parādes programma:

9:00 - 16:00 - 10. Rudens Stādu parādes darba laiks

• 10:00 10. Rudens Stādu parādes dalībnieku stafete - orientēšanās

• 11:00 10. Rudens Stādu parādes atklāšana, svinīgās uzrunas

• 11:01 - SAB Valdes priekšsēdētājs Andrejs Vītoliņš

• 11:04 - Bulduru Dārzkopības vidusskolas direktors Aivars Griķis

• 11:07 - SIA Onava dibinātāja Anita Onkele/ direktors Vilnis Onkelis

• 11:10 - Jūrmalas pilsētas domes pārstāvis

• 11:14 - 10. Rudens Stādu parādes dalībnieku sveikšana

• 11:24 - Simpātiju balvas pasniegšana