VUGD darbinieki glābj garā zālē sapinušos sirmgalvi

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki vakar pēcpusdienā Vecpiebalgas novada Dzērbenes pagastā devušies palīgā aptuveni 70 gadus vecam vīrietim ar invaliditāti, kurš bija sapinies pusotra metra garā zālē.

Bezpalīdzīgajā situācijā nonākušā sirmgalvja precīzu atrašanās vietu izdevās noteikt, izmantojot mobilo tālruni un skaņas signālu. Vīrietis tika iznests no meža un nodots mediķiem.

Savukārt Kuldīgas novada Rendas pagastā vakar vakarā kāds vīrietis apmaldījās mežā. Sadarbībā ar policiju VUGD darbinieki viņu atrada un no meža izveda.

Kā ziņots, aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēmis 37 izsaukumus - dzēsti 11 ugunsgrēki, veikts 21 glābšanas darbs, bet pieci izsaukumi izrādījušies maldinoši.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais