DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© F64

Šīsdienas nozīmīgāko norišu apskats.

ATJAUNOS METALURGU: Ieguldot papildus aptuveni 30 miljonus eiro apgrozāmajos līdzekļos, Ukrainas uzņēmumu "KVV Group" līdz gada beigām plāno atjaunot "Liepājas metalurga" (LM) darbu, teica "KVV Group" īpašnieks Valērijs Krištals.

UZTURĒŠANĀS ATĻAUJAS NEATTEIKS: Saeima šodien noraidīja nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) izstrādātos grozījumus Imigrācijas likumā, kuri paredz, ka valsts apdraudējuma novēršanas nolūkā ir nepieciešams tūlītēji pārtraukt termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu Krievijas pilsoņiem.

KATALOŅI PRASA NEATKARĪBU: Skotu neatkarības referenduma iedvesmotie kataloņu nacionālisti ceturtdien iziet ielās, lai pieprasītu tiesības rīkot pašiem savu referendumu par Katalonijas atdalīšanos no Spānijas.

KRIEVIJA IZSTRĀDĀ JAUNAS SANKCIJAS PRET ES: Krievija nosodījusi Eiropas Savienības (ES) kārtējās sankcijas un pati sākusi izstrādāt jaunas sankcijas pret Rietumiem, ceturtdien paziņojušas amatpersonas.

ASTRONAUTI ATGRIEŽAS: Šodien no Starptautiskās kosmosa stacijas (SKS) uz Zemes atgriezušies divi krievu kosmonauti un viens amerikāņu astronauts, kas izplatījumā pavadījuši vairāk nekā sešus mēnešus, ziņo Krievijas kosmosa aģentūra "Roskosmos".

Latvijā

Satiksmes ministrija (SM) ir sagatavojusi grozījumus Autoceļu lietošanas nodevas likumā, ar kuriem plānots palielināt valsts pamatbudžeta ieņēmumus no autoceļu lietošanas nodevas 2025.gadā 25,765 miljonu eiro apmērā, kā arī turpmāk ik gadu 25,105 miljonu eiro apmērā, izriet no Finanšu ministrijas (FM) informatīvā ziņojuma, kuru ceturtdien skatīs valdība.