"Lemberga hūti" grib uzbūvēt vēl augstāku

© f64

Ventspils dome lems par mākslīgā slēpošanas kalna "Lemberga hūte", kas atrodas Ventspils Piedzīvojumu parkā, paaugstināšanu. Šim mērķim plānots izmantot grunts apjomus, ko iegūs, izbūvējot pilsētas ielas, šodien preses konferencē informēja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Ventspilij izdevies piesaistīt papildu finansējumu ielu un pievadceļu ostām un industriālajām teritorijām būvniecībai - kopumā vairāk nekā astoņus miljonus eiro, no kuriem 7,1 miljons eiro ir Eiropas Savienības dāvinājums. Izbūvējot ielas un pievadceļus, tiks iegūts liels apjoms grunts, ko izmantos slēpošanas kalna paaugstināšanai.

Plānotais iegūtās grunts apjoms ir tik liels, lai varētu atļauties slēpošanas kalnu paaugstināt pat vairāk, nekā bija plānots iepriekš. Lembergs pieļauj, ka Ventspils domes Attīstības komisija, kas 12.septembrī skatīs šo jautājumu, varētu nolemt kalna izmantojamo daļu šogad atstāt esošajā līmenī un paaugstināšanu veikt nākamgad, toties tad kalna paplašināšana varētu būt vērienīgāka. "Sakarā ar papildu būvniecības apjomiem Ventspilī grunts apjoms būs lielāks, līdz ar to, ja sākotnēji tika plānots, ka kalnu palielinās no 52 līdz 56 metriem jeb apmēram par četriem metriem, tad tagad mēs skatīsimies 58-60 metrus," norādīja Lembergs.

Pēc tam nākamā slēpošanas kalna palielināšana varētu notikt ne ātrāk kā pēc pieciem vai pat desmit gadiem, jo katrs nākamais metrs nozīmē aizvien lielākus nepieciešamos grunts apjomus un ir jāveido plašāka kalna pamatne, skaidroja Lembergs.

Slēpošanas kalns "Lemberga hūte" sāka darbu 2005.gadā. Tas mākslīgi izveidots no būvgružiem un nederīga ielu grunts materiāla, kas iegūts no pilsētā labotajām ielām. Pašlaik slēpošanas kalns "Lemberga hūte" ir sasniedzis 52 metru augstumu.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais