DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© f64

Šīsdienas nozīmīgāko norišu apskats.

SĀK IZJUST SEKAS: Gaļas cenas Krievijā augusta pēdējās divās nedēļās piedzīvojušas pieaugumu par 20% līdz 40%, vēsta laikraksts "Novije izvestija".

DĀRGS PRIEKS: Latvijas simtgades programma trīs gadu periodā, no 2015. līdz 2017.gadam, varētu izmaksāt vairāk nekā 10 miljonus eiro, informē Kultūras ministrijā (KM).

PIESARDZĪGI: Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis ir vienojušās par jaunu sankciju kārtu pret Krieviju, taču nav vienprātības, kad tās ieviest un vai vispār ieviest.

ZIŅOJUMS: Nīderlandes eksperti publicējuši Malaizijas lidaparāta MH17 katastrofas ziņojumu, kur kā avārijas cēlonis minēta "vairāku objektu ietriekšanās lielā ātrumā lidmašīnas korpusā". Nīderlandes drošības dienesti noliedz jebkādu tehnisku vai cilvēcisku kļūdu.

NEPATĪKAMS INCIDENTS: Sociālajos tīklos atrodams kāds ļoti nepatīkams stāsts, kurā Latvijas iedzīvotājs stasta par ārkārtas situāciju lidostā "Rīga". Puisis vārdā Jānis, kurš pirmdienas vakarā, 8. septembrī grasījās izlidot no Rīgas uz Maskavu, ievietoja facebook tīklā baisu ziņu. "Kompānijas Transaero lidaparātam īsi pēc pacelšanās uzsprāga dzinējs. Es jau saķu iemigt, kad pēkšņi parādījās uguns un dzirksteles. Kāds sāka kliegt aiz bailēm. Lidmašīnai nācās veikt avārijas nosēšanos."

Latvijā

Satiksmes ministrija (SM) ir sagatavojusi grozījumus Autoceļu lietošanas nodevas likumā, ar kuriem plānots palielināt valsts pamatbudžeta ieņēmumus no autoceļu lietošanas nodevas 2025.gadā 25,765 miljonu eiro apmērā, kā arī turpmāk ik gadu 25,105 miljonu eiro apmērā, izriet no Finanšu ministrijas (FM) informatīvā ziņojuma, kuru ceturtdien skatīs valdība.