Tukumā no degošas mājas izglābti seši cilvēki

© f64

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 8.septembra plkst. 6:30 līdz 9.septembra plkst. 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 46 izsaukumus. Kopumā dzēsti 23 ugunsgrēki, veikti 17 glābšanas darbi, bija arī pieci maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cietis viens cilvēks.

Šorīt, plkst. 06:10, VUGD saņēma informāciju, ka Tukumā, Lielajā ielā, trīsstāvu koka dzīvojamajā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā, ēkas jumts un bēniņi jau dega ar atklātu liesmu, bet trešajā stāvā bija jūtams liels sadūmojums. Nekavējoties tika uzsākta cilvēku evakuācija un glābšana. No ēkas pirmā un otrā stāva tika evakuēti 6 cilvēki, savukārt no ēkas trešā stāva, pieliekot no ārpuses pie logiem trīsposmju izbīdāmās kāpnes, tika izglābti pieci pieaugušie un viens bērns. Ugunsgrēka izplatība tika ierobežota plkst. 07:46. Kopējā degšanas platība ir 150m2. Šobrīd turpinās konstrukciju jaukšanas un liešanas darbi, lai pilnībā likvidētu ugunsgrēku.

Vakar, plkst. 21:01, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Eksporta ielā, ir aizdegusies ražošanas ēka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu ēkas piebūvei deg jumts 70m2 platībā.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais