DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© publicitātes

Šīs dienas būtiskāko norišu apskats.

SĒRGA IET PLAŠUMĀ: Pagājušajā nedēļā Igaunijas dienvidos, Valgas apriņķa Hummuli apkaimē, atrasts mežacūkas sivēns, kuram diagnosticēts Āfrikas cūku mēris (ĀCM).  "Mirusī mežacūka atrasta sešu kilometru attālumā no Latvijas robežas. Mājas cūkām slimība nav diagnosticēta. Lai tas arī turpmāk būtu tā, visiem dzīvnieku turētājiem ir jāaizsargā savi dzīvnieki no šīs slimības un jāīsteno noteiktie biodrošības pasākumi. Tikai šādā veidā izdosies panākt, ka slimība nesasniedz mājas cūkas," sacīja Igaunijas Pārtikas un veterinārās pārvaldes vadītājs Ago Pertels.

VASARA NEGRIB PADOTIES: Ja turpmākās nedēļas dienas būs ar lietu, nedēļas nogalē nokrišņi mitēsies un atkal atgriezīsies vasarīgs laiks, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā. Nedēļas pirmajās dienās debesīs būs vairāk mākoņu un daudzviet gaidāms lietus. Jau naktī uz otrdienu Latviju no rietumiem sasniegs aukstā atmosfēras fronte, tāpēc teritorijas lielākajā daļā ir gaidāms īslaicīgs lietus un dažviet arī pērkona negaiss.

TEHNIKA PIEVIĻ: Siguldas gaisa trošu vagoniņš sestdienas vakarā sasvēries vagoniņa automātikas dēļ, informē SIA "LGK atrakcijas" pārstāvis Pēteris Pastars.mViņš pastāstīja, ka vagoniņa automātika nav savlaicīgi nostrādājusi, tāpēc vagoniņš iebraucis peronā, kā dēļ sasvēries. Kļūda jau tajā pašā vakarā tika konstatēta, ar pastiprinātu uzraudzību tika palaisti divi izmēģinājuma braucieni, kuru laikā problēmu vairs nav bijis, tāpēc arī cilvēkiem tika atļauts ar to pārvietoties.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.