Augstskolās fukšu balles; slimnīcas pārpludina pirmkursnieki

© twitter.com

Sociālajā tīklā twitter ir atrodami attēli, kuros redzams, ar kādu daudzumu neprasmīgu svinētāju šajās dienās nākas saskarties medicīnas iestādēm.

Aslimnīca ziņo - augstskolās fukšu balles, bet Neatliekamās palīdzības klīniku naktī pārpludina pārdzērušies studenti.

Tikmēr aģentūra LETA ziņo, ka Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā vakar ievesti 17 cilvēki ar alkohola saindēšanos pēc pārmērīgas alkohola lietošanas, no tiem vairāki bijuši studenti.

Slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs stāsta, ka klīnikā pārdzērušies cilvēki tiek ievesti katru nakti - tie ir aptuveni 10% no visiem diennakts laikā ievestajiem cilvēkiem. "Šonakt tādi bija 17 cilvēki, mēnesī tas ir ap pustūkstoti, tie nav tikai studenti, bet katrā ziņā jūtam, ka jaunieši ir atgriezušies pilsētā," saka ārsts.

"Mēs ne ar tik lielām bažām gaidām 1.septembri, kā varētu domāt, bet gan tradicionālos studentu Aristoteļa svētkus un fukšu balles," piebilst Višņakovs.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.