Latvijas futbola izlase atklāj rezultātu mačā pret Armēniju

Latvijas futbola izlase, kas gatavojas jaunajam atlases ciklam, pārbaudes spēlē savā laukumā pret Armēniju izvirzījusies vadībā ar rezultātu 1:0.

Latvijas izlasi vadībā spēles 16.minūtē izvirzīja Valērijs Šabala.

Maču tiešraidē iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Latvijas izlases pamatvārtsarga Andra Vaņina prombūtnes laikā komanda spēli uzsāka ar pieredzējušo Aleksandru Koļinko vārtos, bet uzbrukuma līnijā blakus Artjomam Rudņevam tika izvirzīts Šabala, rezervē tādējādi paliekot Eduardam Višņakovam.

Ja Latvijas futbola izlase pašlaik FIFA rangā ieņem vien 100.vietu, Armēnija atrodama augstajā 36.pozīcijā. Šajā mačā armēņiem palīdz arī pazīstamais Vācijas bundeslīgas komandas Dortmundes "Borussia" pussargs Henriks Mhitarjans.

Latvijas nacionālā futbola izlase savā pastāvēšanas vēsturē līdz šim ar Armēniju spēlējusi tikai vienu reizi, kad 2009.gada 11.februārī Kiprā abas komandas palika bez gūtajiem vārtiem.

Pēc šī mača 9.septembrī Latvijas izlase Kazahstānā uzsāks 2016.gada Eiropas čempionāta atlases ciklu.

Kā zināms, Latvijas valstsvienības kandidātu sarakstā bija iekļauts arī ilgstoši traumu ārstējošais Krievijas čempionvienības Maskavas CSKA pussargs Aleksandrs Cauņa, kurš oficiālās spēlēs nav piedalījies jau vairāk nekā 11 mēnešus. Tomēr viņš guvis jaunu savainojumu un nevienā no šiem diviem mačiem laukumā nedosies.

Tāpat izlases kandidātu vidū iekļuvis arī Latvijas U-21 izlases aizsargs Vitālijs Jagodinskis, kurš kļuvis par Ukrainas augstākās līgas komandas Užhorodas "Hoverla" pamatsastāva spēlētāju. Komandā ir arī Kaspars Gorkšs un Aleksandrs Fertovs, kuri abi pašlaik ir bez klubiem.

Savukārt sarakstā nav iekļauts izlases pamatvārtsargs Andris Vaņins, kuram ceļgala operācijas dēļ nāksies izlaist Eiropas čempionāta atlases cikla sākumu. Vaņina prombūtnes laikā pašlaik kandidātu vidū ir vien divi vārtsargi - Polijas čempionātā sekmīgi spēlējošais Pāvels Šteinbors, kurš 28 gadu vecumā līdz šim nav spējis izlasē debitēt, un pieredzējušais Aleksandrs Koliņko.

Tāpat šobrīd nopietnu ceļgala traumu ārstē arī uzbrucējs Edgars Gauračs, un arī uzbrucēju līnijā viņa prombūtnes laikā iekļauti vien trīs spēlētāji.

Latvija 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā startēs A apakšgrupā kopā ar Nīderlandi, Čehiju, Turciju, Islandi un Kazahstānu. Pēc spēles ar Kazahstānu nākamās divas cīņas tiks aizvadītas oktobrī, kad latvieši uzņems Islandi un Turciju.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde uzdevusi izlasei iekļūt labāko trijniekā.

Iepriekšējo reizi Latvijas izlase vienkopus pulcējās Eiropas vecākā starptautiskā futbola turnīra - Baltijas kausa - izcīņas laikā Liepājā, kad Pahara vadītajai komandai izdevās nosargāt trofeju savā īpašumā.

Latvijas futbola izlases sastāvs: Aleksandrs Koļinko, Vladislavs Gabovs, Nauris Bulvītis, Kaspars Gorkšs, Vitālijs Maksimenko, Oļegs Laizāns, Artis Lazdiņš, Artūrs Zjuzins, Andrejs Kovaļovs, Valērijs Šabala, Artjoms Rudņevs.

Svarīgākais