Ventspilī Jauno gadu sagaidīs pēc "vietējā laika"

Kā ierasts, arī šogad Jaunais gads Ventspilī tiks sagaidīts pēc "vietējā laika" - 1.janvārī plkst.0.33.44 pilsētas Lielajā laukumā sāksies desmit minūtes ilgs svētku salūts, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Ventspilī vairāku gadu garumā izveidojusies tradīcija Jauno gadu sagaidīt Lielajā laukumā. 31.decembrī plkst.23 ar jautru mūziku sāksies 2010.gada sagaidīšanas pasākums.

No plkst.23.30 līdz 1 muzikālu programmu sniegs dziedātāji no popstudijas "Jūras akmentiņi" un Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņi. Īsi pirms pusnakts - plkst.23.55 - Lielajā laukumā varēs noklausīties radio translēto Valsts prezidenta Valda Zatlera Jaunā gada apsveikumu. Plkst.0.30 Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs teiks Jaunā gada uzrunu ventspilniekiem un pilsētas viesiem. Savukārt plkst.0.33.44, kad Jaunais gads iestājas Ventspilī, sāksies desmit minūtes ilga svētku uguņošana.

Latvijā

Krīžu un konsultāciju centrs “Skalbes” ir veicis apkopojumu par saņemtajiem zvaniem kopš 2021. gada un secinājuši, ka 33% no ienākošajiem zvaniem ir saistīti ar vientulību. Dati liecina, ka visbiežāk ar vientulību saskaras cilvēki, kas cieš no fiziskām un psihiskām saslimšanām, kā arī sievietes, kas saskaras ar finansiālām grūtībām.

Svarīgākais