Atjaunota normāla elektroapgāde pēc pagājušās nedēļas ārkārtas situācijas Latgalē

Pagājušajā nedēļā, 23.decembra vakarā un naktī uz 24.decembri Latvijā bija vērojami ievērojami nokrišņi - galvenokārt slapjš sniegs un lietus, traucējot elektroenerģijas piegādi vairāk kā 35 000 AS "Latvenergo" klientu.

Vislielākais bojājumu skaits bija Latvijas Austrumos, taču elektroenerģijas piegādes traucējumi bija skāruši arī Aizkraukles, Balvu, Cēsu un Siguldas reģionus.

Visvairāk vēlā trešdienas vakarā cietusi elektroapgāde Austrumu reģionā (Rēzeknes, Daugavpils, Krāslavas, un Ludzas apkārtnē). 24.decembra rītā bez sprieguma bija vairāk nekā 1600 transformatoru apakšstaciju (vairāk nekā 20 000 klientu). Elektroenerģijas atjaunošanas darbos 24.decembrī tika mobilizētas 57 brigādes.

25.decembra rītā bez sprieguma bija 635 transformatoru apakšstacijas, taču pasliktinoties laika apstākļiem pēcpusdienā, bez sprieguma bija jau 1370 apakšstacijas, līdz ar to - elektroenerģijas piegādes traucējumi bija aptuveni 15 000 klientu galvenokārt Krāslavā, Ludzā un Rēzeknē. Līdz 26.decembra rītam aptuveni pusei klientu elektroenerģijas piegāde tika atjaunota. 26. decembra vakarā transformatoru apakšstaciju skaitu, kas bija bez sprieguma, izdevās samazināt līdz 192.

27.decembra vakarā bez sprieguma bija palikušas aptuveni četras transformatoru apakšstacijas (50 mājsaimniecību). Taču laika apstākļi joprojām bija mainīgi, līdz ar to, atslēdzoties maģistrālajai līnijai, 28.decembrī plkst.10:00 bez sprieguma bija 156 transformatoru apakšstacijas, galvenokārt Rēzeknes rajonā.

Kopumā Austrumu reģionā nomainīti 27 lauzti elektrolīniju balsti, no līnijām noņemti 2000 lūzuši koki. 250 gadījumos bojājumus izraisījuši trūkuši vadi vidējā sprieguma līnijās un 540 gadījumos - zemsprieguma līnijās.

Postījumu un Latvenergo elektrolīnijās izraisīto avāriju un to seku novēršanai visā Latvijā no 24. līdz 27. decembrim katru dienu intensīvi strādāja ap 100 brigādēm. Vislielākais brigāžu skaits bija nodarbināts Austrumu reģionā. Montieru darbu apgrūtina slapjais sniegs un mainīgie laika apstākļi, kas traucē piekļūšanu līniju bojājumu vietām, apledojušie un netīrītie ceļi.

AS "Sadales tīkls" valde pateicas visiem AS "Sadales tīkls" darbiniekiem, kuri, neskatoties uz svētku laiku, ieguldīja lielu darbu un pūles un turpina strādāt, lai likvidētu vētras radītās sekas un maksimāli īsā laika periodā atjaunotu elektroenerģijas piegādi uzņēmuma klientiem.

Latvenergo atvainojas klientiem par neērtībām. Izsakām pateicību par izpratni un pacietību vētras laikā, kas jāpavada bez elektrības.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.