Latkovskis: Jāpaātrina vērtēšanas process attiecībā uz pielaidi valsts noslēpumam

© F64

Ekspertiem jāpiedāvā risinājumi, lai paātrinātu vērtēšanas procesu attiecībā uz pielaides piešķiršanu valsts noslēpumam. Taču, ņemot vērā mūsu ģeopolitisko situāciju, pielaides piešķiršanas procedūru nedrīkst atvieglot, aģentūrai LETA sacīja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (V).

Ar Ministru kabineta rīkojumu jāizveido darba grupa, kurā vajadzētu deleģēt pārstāvjus no Satversmes aizsardzības biroja (SAB), Drošības policijas, Tieslietu ministrijas, Aizsardzības ministrijas un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja. Šis jautājums būtu jāapspriež drošības iestāžu atzītiem ekspertiem, nevis politiķiem.

Uzklausot darba grupas ieteikumus, būtu iespējams veikt likuma grozījumus, kas paredzētu, ka vērtēšanas process attiecībā uz pielaides izsniegšanu noritētu raitāk, norādīja komisijas vadītājs. Tajā pašā laikā viņš pilnībā nepiekrīt pieejai, kas aicinātu veikt izvērtēšanas procedūras atvieglošanu.

Pielaides valsts noslēpumam nepiešķiršanu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Romānam Naudiņam (VL-TB/LNNK) Latkovskis īpaši nekomentēja. Viņš norādīja, ka partijām pašām ir rūpīgāk jāvērtē uz ministru amatu virzīto kandidātu atbilstība. Šādas problēmas vēl līdz nesenai pagātnei nebija, kad politiskie spēki šim jautājumam pievērsās atbildīgi.

Jau ziņots, ka SAB arī Naudiņam nolēmis nepiešķirt augstākās pakāpes pielaidi valsts noslēpumam. Līdz ar to Naudiņš ir kļuvis par otro nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK ministru, kuram šī pielaide atteikta. Augstākās pakāpes pielaidi valsts noslēpumam SAB šovasar nepiešķīra arī nu jau demisionējušajai tieslietu ministrei Baibai Brokai (VL-TB/LNNK).

Latvijā

Ar jaunu dziesmu “Domas negulēs” un tās videoklipu klajā nākusi Diona. “Dziesma ir dvēselisks stāsts par sirdssāpēm, pārdzīvotām emocijām un skumjām, kas neatstāj pat nakts klusumā. “Domas negulēs” sapratīs ikviens, kurš reiz ir cīnījies ar šķiršanās sāpēm un mēģinājis rast mieru nemierīgās domās,” vēsta dziedātājas komanda.