Ādažos degusi servisa ēka

© f64

Aizvadītajā naktī Ādažos, Rīgas gatvē, degusi vienstāva servisa ēka ar šķūni un palīgtelpu, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.0.42. Ierodoties konkrētajā adresē, ugunsdzēsēji konstatēja, ka kopējā degšanas platība ir apmēram 130 kvadrātmetri - 70 kvadrātmetru platībā dega jumts, bet 60 kvadrātmetru platībā - šķūnis un palīgtelpa. Ugunsgrēkam nācās izsludināt paaugstinātas bīstamības rangu.

No degošā šķūņa dzēšanas darbu laikā veiksmīgi tika evakuētas piecas automašīnas. Ugunsgrēku pilnībā likvidēt izdevās plkst.3.31.

Neskaitot minēto ugunsgrēku, aizvadītā diennakts VUGD darbiniekiem pagājusi salīdzinoši mierīgi - lieli ugunsgrēki nav reģistrēti, ugunsnelaimēs nav gājis bojā neviens cilvēks, nav arī cietušo.

Laikā no 14.augusta plkst.6.30 līdz 15.augusta plkst.6.30 VUGD kopumā saņēmis 32 izsaukumus - dzēsti 11 ugunsgrēki, veikti 17 glābšanas darbi, bet četri izsaukumi izrādījušies maldinoši, liecina dienesta apkopotā operatīvā informācija.

Savukārt Valsts meža dienestā aģentūra LETA uzzināja, ka aizvadītajā diennaktī meži Latvijā nav deguši.

Neraugoties uz to, ka pēdējās dienās daudzviet ir lijis lietus, atsevišķos rajonos, galvenokārt galējos rietumu un austrumu rajonos, mežos saglabājas ļoti augsta ugunsbīstamība.