Svētkos pārtikas tirgotājiem dažādi pārkāpumi

Līdz šim svētku laikā par dažādiem pārkāpumiem pārtikas tirdzniecībā Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ierosinājis aptuveni 30 administratīvās lietas, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja PVD ģenerāldirektors Mareks Samohvalovs.

Aptuveni pusei no pārbaudītajiem objektiem tika konstatēti dažādi pārkāpumi, tomēr visbiežāk tie bijuši niecīgi pārkāpumi, kas tūlīt arī tikuši novērsti, un tikai neliela daļa nonākusi līdz administratīvā pārkāpuma protokoliem.

Tā ziņo portāls apollo.

"Dažkārt cilvēki ar tirdzniecību nodarbojušies varbūt pirmo reizi, un vienkārši nav zinājuši noteikumus, tāpēc pieticis tikai ar aizrādījumu, lai trūkumus tūlīt novērstu," sacīja Samohvalovs, piebilstot, ka lielākās problēmas bijušas ar higiēnas noteikumu ievērošanu, pārtikas produktu marķējumu, kā arī derīguma termiņa ievērošanu.

Kā norādīja PVD vadītājs, vairāk pārkāpumu konstatēts izbraukuma tirdzniecībā, savukārt lielveikalos pārbaužu rezultāti bijuši līdzīgi kā ikdienā.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais