Piedzīvots līdz šim karstākais augusta sākums

© Scanpix

Augusta pirmā dekāde bijusi karstākā Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Augusta pirmajās 10 dienās vidējā gaisa temperatūra bija plus 22 grādi, kas ir 4,9 grādus virs normas, līdz ar to pirmā dekāde ir kļuvusi par karstāko augusta pirmo dekādi Latvijā.

Karstākās dienas šajā periodā bija 3., 4. un 5.augusts - šajās dienās vidējā gaisa temperatūra paaugstinājās pat 7-9 grādus, atsevišķās vietās 10-11 grādus virs normas. Šajās dienās viens pēc otra tika laboti karstuma rekordi, sasniedzot pat jaunu absolūto karstuma rekordu Latvijā - plus 37,8 grādus.

Arī naktis bija ļoti siltas, un četras no tām pat varēja saukt par tropiskajām naktīm, jo minimālā gaisa temperatūra tajās nebija zemāka par plus 20 grādiem.

Tikmēr nokrišņu daudzums pirmajā dekādē bija zem normas - 66%.

Latvijā

Latvija plāno aicināt vienu no pasaulē lielākajiem straumēšanas servisiem "Netflix" veidot reģionālo biroju Rīgā, pirmdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).