Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Bernātos jūrā noslīkst Liepājas teātra aktieri

© irliepaja.lv

Vakar vakarā Kurzemē trīs cilvēki - vīrietis, sieviete un viņas pusaugu meita - devušies peldēties jūrā, bet krastā atgriezusies tikai jaunākā peldētāja. Viņas māte noslīkusi, bet vīrietis jūrā pazudis.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests ziņo (VUGD), ka plkst.21.59 tika saņemta informācija, ka Nīcas novada Nīcas pagasta Bernātos divi cilvēki - vīrietis un sieviete - peldoties pazuduši jūrā. Ar viņiem kopā peldējusies arī 13 gadus vecā sievietes meita, kura pašas spēkiem izpeldējusi krastā.

Pārmeklējot vietu, kur trijotne peldējās, glābēji apmēram 80 metrus no krasta atrada 49 gadus veco meitenes māti noslīkušu, bet vīrietis bija pazudis. Iestājoties tumsai, VUGD darbinieki meklēšanu pārtrauca, bet notikuma vietā palika Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra ("MRCC Riga") speciālisti.

Tikmēr policija ziņo  - Liepājas teātra aktieri Inese Jurjāne un Uldis Stelmakers svētdien noslīkuši jūrā pie Bernātiem, un to apstiprina arī Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins.

Liepājas teātrī pie abu traģiskajā nāvē mirušo kolēģu portretiem ir aizdegtas sveces viņu piemiņai. Teātrim tas ir ļoti smags zaudējums, atzina Laukšteins. Traģēdija ieviesīs korekcijas arī Liepājas teātra izrāžu grafikā.

Inese Jurjāne dzimusi 1964.gada 23.augustā un bija Liepājas teātra štata aktrise. Stelmakers dzimis 1959.gada 22.februārī, viņš bija Liepājas teātra ārštata aktieris un Liepājas kapsētu pārvaldes vadītājs.