Latvenergo elektrolīniju bojājumus novērsuši

AS "Latvenergo" šodien praktiski ir pabeigusi bojājumu novēršanu vidējā sprieguma tīklos Latgalē, līdz ar to mājsaimniecībām ir atjaunota elektroenerģijas piegāde.

Kā sacīja Siksnis, darbi turpināsies arī rīt, kad tiks novērsti pieteiktie bojājumi zemsprieguma tīklos. "Tie varētu būt simts līdz daži simti klientu, galvenokārt tie ir saimnieciski objekti, kuru funkcionēšanu neapdraud elektrības trūkums," skaidroja Siksnis.

Šodien "Latvenergo" brigādes varēja strādāt bez kavēšanās, laika apstākļi to atļāva, jauni bojājumi klāt nav nākuši, stāsta uzņēmuma Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Kā ziņots, situācija elektroenerģijas apgādē Latgalē strauji pasliktinājusies 25.decembra pēcpusdienā, - ap plkst.16 bija traucēta vai pārtraukta elektroenerģijas piegāde aptuveni 10 000 klientu, taču plkst.18 elektroenerģijas apgāde bija traucēta jau aptuveni 25 000 līdz 30 000 klientu.

Sestdienas, 26.decembra rītā, elektroenerģijas piegāde bija traucēta līdz 18 000 klientu, taču līdz vakaram "Latvenergo" brigādēm izdevās atjaunot elektrības piegādi lielākajai daļai klientu. Sestdienas vakarā bez elektrības joprojām bija līdz 2500 klientu, bet patlaban elektroenerģija piegāde traucēta 1000 līdz 2000 klientu.

Elektroenerģijas piegādes traucējumu novēršanā iesaistītas 100 brigādes.

Galvenokārt traucējumi radušies no slapja sniega, kas ieliecis vai iegāzis kokus daudzviet vidēja sprieguma elektriskajās līnijās. Trešdienas pievakarē vietumis gaisa temperatūra pazeminājās un gaisa vadu līnijas trūkušas, neizturot sniega un ledus svaru.

Montieru darbu apgrūtināja slapjais sniegs un mainīgie laika apstākļi, kas traucēja piekļūšanu līniju bojājumu vietām.

"Latvenergo" atvainojas klientiem par neērtībām un izsaka pateicību par izpratni un pacietību. "Latvenergo" dara visu iespējamo, lai nodrošinātu normālu elektroapgādi klientiem.