Mediķi aicina neļaut bērniem peldēties bez uzraudzības

© f64

Atsaucoties uz aizvadītajā diennaktī notikušo traģisko negadījumu Talsu novadā, mediķi vēlreiz aicina pieaugušos neļaut bērniem peldēties bez uzraudzības.

"Arī redzot, ka sveši bērni peldas bez pieaugušo klātbūtnes, aicinām nepieļaut viņu atrašanos pie ūdens vieniem un nepieciešamības gadījumā vērsties glābšanas dienestā," sacīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta speciāliste Inga Vītola.

Mediķi atgādina, ka ūdenī jāpieskata arī bērni, kuri jau labi prot peldēt, jo bērns savas peldēšanas spējas var pārvērtēt, aizpeldēt par tālu vai pēkšņi nobīties.

Savukārt bērnam, kurš neprot vai mācās peldēt, atrodoties ūdenī, jāvelk peldveste. Piepūšamie peldlīdzekļi, tādi kā riņķi, matracīši un bumbas, bērniem noder tikai rotaļām, turklāt tikai pieaugušo uzraudzībā, uzsver ārsti.

Jau vēstīts, ka vakar Talsu novada Lībagu pagastā, peldoties dīķī pie kādas jaunbūves, noslīkuši divi bērni. Jaunākajai meitenei bija septiņi, bet vecākajai - 10 gadi, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Signe Šteinberga.

Nelaime notikusi vakar vakarā ap plkst.19.25. Abas meitenes no kādas daudzdzīvokļu mājas bija atnākušas uz dīķi, lai nopeldētos. Nelaimes faktu konstatējis jaunbūves īpašnieks, ierodoties mājās. Nekavējoties paziņots operatīvajiem dienestiem, bet bijis jau par vēlu.

Svarīgākais