DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© f64

Dienas nozīmīgāko norišu apskats

KRIEVIJA PACEĻ DŪRI:  Krievija noteikusi "pilnīgu embargo" lielākajai daļai pārtikas produktu, kas tiek importēti no Eiropas Savienības (ES), ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu, ceturtdien paziņoja Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs. "Krievija ievieš pilnīgu embargo liellopu gaļai, cūkgaļai, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieram, pienam un piena produktiem no ES, ASV, Austrālijas, Kanādas un Norvēģijas," norādīja Medvedevs.

Krievija aizliedz sekojošu produktu ievešanu no ASV, ES, Kanādas, Austrālijas un Norvēģijas:

- svaiga, atdzesēta vai saldēta liellopu gaļa;

- svaiga, atdzesēta vai saldēta cūkgaļa;

- svaiga, atdzesēta vai saldēta mājputnu gaļa vai pārtikas subprodukti;

- sālīta, žāvēta vai cepta gaļa;

- zivis, vēžveidīgie, moluski un tamlīdzīgi ūdens bezmugurkaulnieki;

- piens un piena produkti;

- dārzeņi un ēdamie sakņaugi;

- augļi un rieksti;

- desas un analogi produkti no gaļas, gaļas un asins subprodukti; gatavi pārtikas produkti no gaļas;

- gatavie produkti ar sieru un biezpienu, kas izgatavotu uz augu tauku bāzes;

- pārtikas produkti (pienu saturoši produkti uz augu tauku bāzes).

CENTĪSIES PALĪDZĒT: Valdības ārkārtas sēdē, kas sasaukta saistībā ar Krievijas ieviestajām sankcijām, tiks ierosināts, lai šo sankciju visvairāk skartajiem Latvijas uzņēmumiem tiek piešķirtas nodokļu brīvdienas uz 12 mēnešiem, šodien pēc Tautsaimniecības padomes vadības komitejas ārkārtas paplašinātās sēdes sacīja ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP).

SĒRGA IET PLAŠUMĀ: Āfrikas cūku mēris (ĀCM) turpina izplatīties - apstiprināti jauni mežacūku saslimšanas gadījumi Madonas novadā un Latgalē, kā arī mājas un meža cūkām Valkas novadā. Līdz ar to patlaban ĀCM vīruss Latvijā apstiprināts 51 mežacūkai un 56 mājas cūkām 25 piemājas saimniecībās un vienā cūku fermā, jau iznīcinātas 459 mājas cūkas.

PASAULE AIZTUR ELPU: Ceturtdien Madridē nogādāts 75 gadus vecais Romas katoļu priesteris Migels Paharess, kurš Libērijā saslima ar nāvējošo Ebolas vīrusu un ir pirmais uz Eiropu evakuētais pacients. Lidmašīna "Airbus A310" ar Paharesu šodien ieradās Spānijas galvaspilsētas Torrehonas militārajā lidostā, tviterī paziņoja Aizsardzības ministrija.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.