Dombrovskis sasaucis Tautsaimniecības padomes vadības komitejas ārkārtas paplašināto sēdi

© f64

Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) šodien plkst.15 sasaucis Tautsaimniecības padomes vadības komitejas ārkārtas paplašināto sēdi.

Sēde sasaukta saistībā ar Krievijas premjerministra Dmitrijs Medvedeva šodien paziņoto, ka Krievijas ievieš pilnīgu embargo liellopu gaļai, cūkgaļai, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieram, pienam un piena produktiem no Eiropas Savienības, ASV, Austrālijas, Kanādas un Norvēģijas.

Tautsaimniecības padomes vadības komitejā ietilpst Ekonomikas ministrijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības un Latvijas Pašvaldību savienības vadība. Vienlaikus uz sēdi aicināti arī pārstāvji no Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas, Zemnieku Saeimas, Latvijas Zivrūpnieku savienības.

Pēc sēdes aptuveni plkst.16 notiks preses brīfings. Brīfings būs Ekonomikas ministrijas 406.telpā.

Jau ziņots, ka Krievija noteikusi "pilnīgu embargo" lielākajai daļai pārtikas produktu, kas tiek importēti no Eiropas Savienības, ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu. Krievijas embargo attiecas uz liellopu gaļu, cūkgaļu, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieru, pienu un piena produktiem.

Krievijas noteikto sankciju dēļ nākamnedēļ plānota valdības ārkārtas sēde. Savukārt Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) nolēmusi pārtraukt savu atvaļinājumu un atgriezīsies darbā rīt, kad paredzēta arī tikšanās ar nozaru organizācijām, kuru biedrus varētu skart Krievijas noteiktās sankcijas.

Svarīgākais